Inicijativa s juga: Otvorimo dalmatinski ured u Bruxellesu

- Urede u Bruxellesu već imaju Istarska, Osječko-baranjska i Dubrovačko-neretvanska županija, Ured hrvatskih regija i Grad Zagreb. Splita i Splitsko-dalmatinske županije nema nigdje. Ured u Bruxellesu vidimo kao priliku za Dalmaciju i sve hrvatske regije, a ne trošak. Sigurni smo da bi se isplatio, a Dalmaciji bi omogućio veće šanse za gospodarski razvoj kroz, među ostalim, priliku da lakše aplicira za novac iz fondova EU-a - kaže Marijana Puljak iz stranke Pametno, koja je javnost zaintrigirala hipotezom da Dalmacija dobije svoj ured u prijestolnici Europe..  Prilika je to za borbu za dalmatinske interese u samom središtu EU-a, od borbe za priznavanje posebnih statusa hrvatskih proizvoda, do suradnje dalmatinskih i europskih tvrtki i institucija..

MARIJANA PULJAK

Otvorimo dalmatinski ured u Bruxellesu

Piše: M.Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


One koji su bliže “oltaru” jasnije se čuje, pa su i šanse za uslišenje njihovih želja veće. Kad bi, primjerice, Dalmacija imala svoj ured u Bruxellesu, možda bi se bolje čuo njezin glas, povećala bi šanse za svoj razvoj, barem tako misli Marijana Puljak iz stranke Pametno, koja je javnost zaintrigirala hipotezom da Dalmacija dobije svoj ured u prijestolnici Europe.

Marijana Puljak iz stranke Pametno

Tužno je da Split, drugi grad po veličini u Hrvatskoj, ne povlači nikakav novac iz fondova, da nas prestižu i najmanji gradovi u državi jer aktualni gradonačelnik smatra da je povlačenje novca iz fondova dugotrajan postupak i gnjavaža i ne da mu se. Mi znamo kako to učiniti – kaže Puljak.

Povezani članci

Who's Online

We have 240 guests and no members online