Donirajmo: Nitko ne može sve, ali svatko može malo..

Stranka Pametno pokrenula je humanitarnu akciju za polaznike splitskog Centra za autizam, za kupnju informatičke opreme i sprava za dvoranu za tjelesni odgoj. Riječ je o akciji vrijednoj 35.000 kuna, a koja će znatno olakšati svakodnevni rad djeci i djelatnicima Centra. Centar za autizam u Splitu jedina je specijalizirana ustanova za poremećaje autističnog spektra na području cijele Dalmacije. Od početnih 6, broj se do danas popeo na više od 50 učenika s autizmom.Centar nije samo ustanova i škola, tu se dobar dio dana intenzivno živi. Od pranja ruku i obuvanja cipela do učenja čitanja i rada na računalu, od pravilnog držanja žlice do kuhanja, od igre u dvorištu do brige za stabla i cvijeće, od prvih poteza olovkom do vlasititih slikovnica, od prepoznavanja zvuka do kazališnih predstava. Autizam nije zatvorenost u sebe ni tuđi svijet. Svako novo iskustvo, svaka nova vještina, svaki komadić znanja neprocjenjiv je alat djetetu s autizmom pomoću kojeg ustrajno pokazuje da je ovaj svijet zajednički. - Nevedena oprema puno će pomoći u organizaciji svakodnevnog rada s djecom zbog čega se srdačno zahvaljujemo stranci Pametno na ovoj inicijativi – naglasio je Alen Politeo, privremeni ravnatelj Centra za autizam Split. Pozivamo sve građane da doniraju i najmanjim iznosom pridonesu ovoj humanoj gesti jer doista nitko ne može sve, ali svatko može malo.. Sredstva namijenjena isključivo kupnji navedene opreme građani mogu uplatiti preko Pametno donacijske stranice ili izravno na račun, otvoren posebno za ovu namjenu kod Hrvatske poštanke banke, HR0523900011500109243.

PAMETNO ZA CENTAR ZA AUTIZAM SPLIT

Nitko ne može sve, ali svatko može malo

Izvor: Pametno.org

- Nažalot, broj djece s autizmom u stalom je porastu, a svako od njih zaslužuje punu skrb i pažnju. Veličina svakog od nas, kao i države, očituje se u skrbi za one manje moćne, manje glasne i manje vješte. Zato pokrećemo ovu akciju, s ciljem da napravimo dodatni korak u osuvremenjivanju prostora Centra za autizam Split. Želimo obogatiti dječja iskustva i podići razinu kvalitete njihovog života. Pokrenuli smo stoga humanitarnu akciju, krajnji cilj je kupnja informatičke i didaktičke opreme u vrijednosti 35.000 kuna, za što trebamo pomoć i pažnju cijele Hrvatske – istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i dodala – Pozivamo sve građane da doniraju i najmanjim iznosom pridonesu ovoj humanoj gesti jer doista nitko ne može sve, ali svatko može malo.

- Akcijom također želimo pripomoći podizanju svijesti zajednice o rastućem broju osoba s autizmom. Riječ je o prekrasnoj i talentiranoj djeci koja zaslužuju našu svesrdnu pomoć kao i malo iskrenog veselja uoči nadolazećih blagdana – zaključila je Natalia Bazina, članica predsjedništva Pametno i jedna od organizatorica akcije.

Sredstva namijenjena isključivo kupnji navedene opreme građani mogu uplatiti preko Pametno donacijske stranice ili izravno na račun, otvoren posebno za ovu namjenu kod Hrvatske poštanke banke, HR0523900011500109243.

Povezani članci

Who's Online

We have 308 guests and no members online