Pametno i Čitaj knjigu održali Večer knjige i filma

Večer knjiga i filma održana sinoć u prekrasnom ambijentu splitske kavane Lvxor u organizaciji Pametno i projekta "Čitaj knjigu" pokazala se kao jako uspješan nastavak akcije "Razmjena knjiga" kojom se potiče i promiče ideja posudi /pročitaj /vrati /pokloni – knjigu i uživaj! Ideja je zaživjela u caffe baru Rivica u Dugom Ratu, u Vintage baru i Žbircu te restoranima Perivoj i Corto Maltese u Splitu. Sinoć im se pridružila i kavana Lvxor, jer dobro je čitati, čitanje obogaćuje dušu, gradi znanje i razvija maštu. Knjige su dostupne i bez ikakvih obaveza, osim da ih se čita :). U dinamičnoj diskusiji na Večeri knjiga i filma svoje su argumente iznosili Alis Marić, osnivačica bloga i FB stranice Čitaj knjigu te Alen Munitić, direktor Festivala Mediteranskog filma Split, a događajem je uspješno moderirala Natalia Bazina, tekstopisac i dugogodišnja zaljubljenica u film. Da li i koliko film može prenijeti doživljaj pisane riječi, predočiti radnju i oživjeti likove iz knjiga, ima li filmsko platno granicu u odnosu na ljudsku maštu – niz se pitanja pojavilo tijekom večeri. Razgovaralo se o knjigama / filmovima Soba (Room), Žena kojoj sam čitao (The Reader), Ime ruže (The name of Rose), Mostovi okruga Madison (The Bridges of Madison County) i  Milenijum trilogija (The Millenium Trilogy)...

Pametno i Čitaj knjigu održali Večer knjige i filma

"Imala sam misli o njemu s kojima nisam znala što bih, a on je sve do jedne pročitao. Ponašala sam se kao sasvim druga žena, no nekako sam bila više svoja nego ikada.“    - Mostovi okruga Madison

Mostovi okruga Madison

Izvor: DalmacijaNews

- Iako je film moja ljubav i posao, moram se složiti kako često puta knjiga ostavi bolji dojam od filma. Film nam pruža sliku svijeta i prekrasno je nakon čitanja vidjeti je li sve onako kako ste zamislili, istaknuo je Alen Munitić.

Složila se s njim i Alis Marić, naglasivši kako je knjiga, za nju, neusporedivo bolji izbor, ali uvijek nastoji pogledati i ekranizaciju onoga što čita.  - Zapravo su svi dobri filmovi nastali od odličnih knjiga, dodala je Alis. Divno je vidjeti toliko zainteresiranih obožavatelja knjige i filma, ljudi koji vole čitanje i svijet sedme umjetnosti, hvala svima koji su došli.

Večer knjiga & filma pokazala se kao jako uspješan nastavak akcije "Razmjena knjiga“, pokrenute od stranke Pametno, a kojom se potiče i promiče ideja posudi / pročitaj / vrati / pokloni – knjigu i uživaj!

čitaj knjige i u Rivice

Povezani članci

Who's Online

We have 95 guests and no members online