Pametno: Osuđujemo udar nove vlasti i Crkve na slobodu i pluralizam medija

Stranka Pametno osudila je još jedan incident u nizu, koji se događa u kratkom vremenu nakon formiranja nove vlasti. Danas je to Ante Tomić, sutra ste to možda vi! Prokomentirat ćete poskupljenje dopunskog osiguranja i netko će vas zbog toga napasti, verbalno i fizički. Nažalost, jasno se iščitava ideološka poveznica s prethodnim sramotnim napadima, napadima na Mirjanu Rakić, Olivera Frljića, ali i na mnoge imenovane i neimenovane pojedince koji su postali žrtve dramatičnog snižavanja ranije, mukotrpno, dostignutih demokratskih standarda - dodaju. Pametno posebno osuđuje neodgovorne postupke i ponašanje visokih državnih dužnosnika koji pokušavaju relativizirati takve sramotne aktivnosti, direktno potičući kršenje, Ustavom RH zagarantiranih, prava i sloboda. Posebno se to odnosi, navode, na neprihvatljiv način prebacivanja odgovornosti za nasilje na žrtve tog istog nasilja. - Osuđujemo svaki napad na slobodu mišljenja, političkog djelovanja i izražavanja političkog stava, govor mržnje upućen prema bilo kojoj manjinskoj zajednici te udar nove vlasti i Crkve na slobodu i pluralizam medija - navode u priopćenju. Jedino što trebamo protjerati iz Hrvatske jest strah. Strah od drugih, strah od drugačijeg, strah od novog..

PAMETNO:

Osuđujemo udar nove vlasti i Crkve na slobodu i pluralizam medija

Pametno se zalaže i zalagat će se, ističu, za Hrvatsku ravnopravnih građana gdje su posebnosti svih drugih i drugačijih dragocjeno bogatsvo, dok je moć vlasti institucionalno ograničena.

- Pozivamo predsjednicu RH, predsjednika Vlade kao i predsjednika Sabora da zaštite sva ljudska, radna i ostala prava garantirana Ustavom RH. Pozivamo političke stranke, njihova vodstva, istaknute pojedince i redovne članove da budućnost RH grade na toleranciji, konstruktivnom dijalogu i zaštiti poštovanja svih građana RH.

Pozivamo i sve građane RH da jasno i javno iskazuju podršku ljudima kojima se ugrožava profesionalni integritet, koje se osobno vrijeđa i ponižava. Jedino što trebamo protjerati iz Hrvatske jest strah. Strah od drugih, strah od drugačijeg, strah od novog. U Hrvatskoj nitko ne smije biti sam i ne smije se bojati! - zaključuju.

Povezani članci

Who's Online

We have 284 guests and no members online