11. Likovna kolonija KRUG Dugi Rat

Likovna kolonija 'Krug' u Dugom Ratu

Naši poljičani amaterski likovni umjetnici vični kistu, akrilu i drugim tehnikama, okupljeni u PLU "Krug" Dugi Rat, do sada su priredili 10 likovnih kolonija na kojima su okupili svoje amaterske i akademske kolege da bi slavili umjetnost, radili na popuni fundusa galerije Krug, učili jedni od drugih, razmjenjivali iskustva i družili se poslije rada, u večernjim satima. Nakon prve "desetljetke" mogu se pohvaliti postignutim rezultatima: 400 radova u Fundusu PLU i Galerije Krug, 4 skulpture u Javnom prostoru, 25 radova je u javnim prostorima Hrvatske i Europe koje su poklonili Općina Dugi Rat i udruge sa područja naše općine, 40 radova donirano je u humanitarne svrhe.. Za svaku likovnu koloniju izrađen je katalog i prigodne zahvalnice za učesnike, koji jedva čekaju na iduću koloniju Kruga...
Zbog epidemioloških ograničenja, radovi s prošlogodišnje kolonije predstaviti će se uskoro u formi virtualne izložbe, a ovogodišnja kolonija će se zbog istih razloga organizirati u više odvojenih jednodnevnih druženje (3 do 4, ovisno o trenutnim neprilikama). Ovog trenutka prvo okupljanje za dvije grupe planirano za vikend 07. i 08. svibnja 2021.

Napomena za umjetnike - Virtualno učešće na koloniji

Ako želite da se Vaš rad nađe u fundusu Galerije KRUG moguće je i virtualno učešće na koloniji. PLU Krug će za donirani rad poslati 2 platna u dimenziji rada, Katalog izložbe u kojoj će biti predstavljen i vaš rad i zahvalnicu.

Rad likovne kolonije "Krug" potpomažu općina Dugi Rat, Turistička zajednica općine Dugi Rat i naša županija.

Arhivske foografije s prethodnih kolonija....

Likovna kolonija 'Krug' u Dugom Ratu

Likovna kolonija 'Krug' u Dugom Ratu

Osma likovna kolonija PLU Krug Dugi Rat

Osma likovna kolonija PLU Krug Dugi Rat

Osma likovna kolonija PLU Krug Dugi Rat

likovna kolonija krUG 2018

Povezani članci

Who's Online

We have 103 guests and no members online