Dugoratsko ljeto: Izložba radova s 11. Likovne kolonije KRUG 2021.

Nije Alka u Dugom Ratu već izložba radova s 11. Likovne kolonije KRUG 2021. koja je održana ovog proljeća u Dugom Ratu. Otvaranje izložbe je u Galeriji KRUG u Dugom Ratu u petak, 13.08.2021. s početkom u 21 sat. U ugodno klimatiziranom prostoru 37 autora izlaže 55 radova. Dođite i uživajte u lijepoj umjetnosti i druženju s lokalnim umjetnicima.

Ovogodišnja likovna kolonija dugoratske PLU "Krug", upotpunila je svoj fundus sa 55 nova djela umjetnika od sjevera do juga Hrvatske. Sada već mnogi prepoznatljivi autori dugoratskoj a i široj javnosti, prezentirani su svojim slikarskim "rukopisom". Mozaik slikarskih djela najčešće se bazira na realističkim osnovama, ali određen broj autora naglašava impresionističke akcente, varijante ekspresionizma, simbolizma, hiperrealizma, pa sve do reduciranja figuralnog slikarstva, tj. apstrakcije.
Ova izložba predstavlja kontinuitet izložbene djelatnosti PLU "Krug" u Dugom Ratu, koja već sad zauzima istaknuto mjesto među dalmatinskim gradovima kako po broju sudionika tako i kvalitetnim radovima obogaćeni fundus, ističući svoj visoki rejting koji je u konstantnom usponu..

BOGATSTVO RAZNOLIKOSTI

Piše: Zdravko Cota

Primjetno je da se neki od autora "bore" s kompozicijskim elementima, ovisnosti preslikavanja i koloritom, tražeći svoj izraz i već spomenuti slikarski rukopis. Pretpostavka je da će neophodan slikarski instinkt, koliko-toliko steći sudjelovanjem na ovoj i drugim slikarskim kolonijama i educiranjem na slikarskim tečajevima koji su prisutni u cijeloj regiji.

Povezani članci

Who's Online

We have 108 guests and no members online