Okrugli stol: progoni kršćana i međureligijski dijalog u duhu Asiza

U Splitu, u petak 29.11., u pinakoteci Gospe od Zdravlja, Trg Gaje Bulata 3, održava se okrugli stol "Progoni kršćana i međureligijski dijalog" na kojem će sudjelovati doc.dr. Tomislav Kovač, prof.dr.fra Ante Vučković, voditelj i Marijana Petir. Okrugli stol je dio programa kojim se obilježava 800. obljetnica povijesnoga susreta sv. Franje i sultana Malik al-Kamila. U dvorani u kojoj se održava skup postavljena je prigodna izložba 50 svjetskih umjetničkih dijela na temu susreta sv. Franje i Sultana. Program će glazbeno popratiti zbor franjevačkih bogoslova iz Splita.
Susret koji se zbio prije 800 godina nadahnuće je brojnim povijesnim događajima sve do naših dana. Papu Ivana Pavla II. nadahnuo je da sazove povijesni međureligijski skup baš u gradu sv. Franje, u Asizu, 1986. Od tada se svake godine širom svijeta organiziraju međureligijski skupovi molitve za mir "u duhu Asiza“.

Izvor: Franjevački institut za kulturu mira Split

Papa Franjo je pak ove godine posjetio Arapski poluotok, Ujedinjene Arapske Emirate. To je prvi put da je jedan poglavar Katoličke crkve stupio na to "islamsko" tlo i tom prigodom, zajedno sa svojim domaćinom velikim imamom Al-Azharom potpisao Dokument o ljudskom bratstvu za mir u svijetu i zajednički život (Abu Dhabi, 4. veljače 2019.).

Povezani članci

Who's Online

We have 364 guests and no members online