Vrhunac turističke sezone

DućeOvog tjedna na Jadranu će se odmarati oko milijun gostiju, koji su do posljednje postelje napunili hotele, privatni smještaj, kampove i apartmane u kojima je vrlo teško naći slobodno mjesto. Kada se zna da gotovo ni jedna od 210 tisuća vikendica na Jadranu nije prazna, jasno je da je realan broj onih koji se sada odmaraju na Jadranu barem milijun i sto tisuća. Takva popunjenost, ako meteorološke prilike ne iznevjere, trebala bi potrajati do zadnjeg tjedna kolovoza, kažu turistički radnici, za koje se ne događa ništa neočekivano. - Špica je, sve je puno, ali kad će ako neće sad?! - komentiraju sadašnje stanje ...


SEZONA

Na obali 1,1 milijun gostiju

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Prvi od nekoliko udarnih vikenda preplavio nas gostima - u hotelima sljedeća dva tjedna nema slobodne ni najmanje sobe, a i prošli je mjesec bio odličan.

Da gosti koji nisu na vrijeme rezervirali smještaj neće moći više birati gdje će se odmarati u kolovozu, govori i činjenica da je “stop booking” danas najčešće korištena riječ u hrvatskom turizmu.

U hotelima se tek tu i tamo nađe po koja soba slobodna u prvoj polovici kolovoza, i to ako je neki gost u posljednji trenutak otkazao dolazak.

Dio gostiju doći će bez najave, a hoteli su već zaustavili prodaju, pa se malo pribojavamo individualaca koji će morati ići tamo gdje ima mjesta, a ne gdje bi baš oni željeli u iduća dva tjedna. Najviše se zaustavila prodaja u hotelima srednje i južne Dalmacije, gdje je sve puno.

Inače, srpanj je u prodaji bio izvrstan i vjerujemo da će završiti s 15 posto boljim dolascima, a kolovoz će ovisiti i o vremenu – kaže Dalibor Čanaglić iz “Kompasa”. Među hit-destinacije u agencijama, izdvajaju Hvar i Jelsu, Biograd, te Supetar i Postira na Braču.

špica sezone


Potraga za "krevetom više"

Potraga za “krevetom više” još od prošlog tjedna traje u većini turističkih središta na obali, a odlično se popunio i privatni smještaj.

-Nakon velike strepnje u predsezoni i lošeg početka, kraj srpnja je popunio smještaj u domaćinstvima na Braču, pa je sada situacija na razini prošle godine, a cijene nismo mijenjali šest godina.

Četverokrevetni apartmani imaju maksimalnu cijenu od 75 do 90 eura od ovog vikenda, dvokrevetni 60 eura, dok se sobe s kupaonicom iznajmljuju za 38 eura za dvije osobe – kaže Zoran Bodlović, vlasnik agencije “Bol Tours”, koja radi s privatnim iznajmljivačima.

Povezani članci

Who's Online

We have 213 guests and no members online