Srpanjski gosti pobjegli na odmor u - rujan

zimmer freiTuristi koji su nekada dolazili na Jadran u prvoj polovini srpnja, ove su godine, izgleda, prebacili svoje rezervacije na prvu polovinu rujna, kažu turistički operativci. U tom posljednjem ljetnome mjesecu, naime, ovog je trenutka gotovo nemoguće naći slobodnu sobu, dok prva dva tjedna srpnja trenutno pokazuju “rupe” u gotovo svakom hotelskom objektu na Jadranu. Mjesto za odmor do 15. srpnja može se odabrati doslovno u posljednji trenutak, tek koji dan prije putovanja, jer praznih hotelskih soba u tom terminu još uvijek svuda ima. Da prodaja na početku srpnja zapinje, potvrđuje i svakim danom sve više hotelskih akcija, popusta i “last minute” ponuda u kojima su cijene niže i do 20 posto od redovnih. Umjesto da početak srpnja bude i start za špicu turističke sezone s punom zauzetošću kapaciteta, na Jadranu je ove godine sve još uvijek u znaku čekanja gostiju, pa se čini da će se i špica sezone pomaknuti za najmanje tjedan dana u srpnju, odnosno na 15. srpnja, umjesto očekivanih velikih gužvi i traženja kreveta više već od prvog srpanjskog vikenda, piše Ružica Mikačić na stranicama Slobodne Dalmacije ...

PRAVA SEZONA JOŠ NIJE NI POČELA

Srpanjski gosti pobjegli na odmor u - rujan

Piše: Ružica Mikačić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

zimmer frei− Činjenica je da se težište sezone prebacuje sve više na rujan umjesto na početak srpnja, i to je trend već više godina zaredom, tako da puna špica sezone počne tek 15. srpnja u najvećem broju kapaciteta na Jadranu. Rujan je mjesec u kojemu se snažno na tržištu nalaze organizirani i individualni gosti i zato je popunjenost u tom razdoblju izvrsna, dok je srpanj dominantno vrijeme individualaca koji odlučuju o putovanju u posljednji trenutak. Predstojeći vikend pokazat će u dolascima kako će početi glavni dio sezone. Ali, teško je uvijek iznova obarati rekorde – kaže Boris Žgomba, predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija UHPA.

Da će s turističkim prometom u srpnju sve biti u znaku iznenađenja i odluke u posljednji trenutak, svjedoči i Goran Zrilić, direktor “Solarisa” pokraj Šibenika koji trenutno ima 5200 gostiju, ali sve se rezervacije, kaže, događaju u posljednji trenutak i nitko sa sigurnošću ne može znati kako će točno izgledati promet ove godine.

PROČITAJTE VIŠE...

zimmer frei baka

Povezani članci

Who's Online

We have 145 guests and no members online