Nataša Škaričić uputila otvoreno pismo ministru Hasanbegoviću

Istraživačka novinarka Nataša Škaričić stala je uz bok mnogih koji su odlučili podići glas protiv novoizabranog ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. "Vrhunac svega nezamislivog je otkriće da ste Vi, Vaša Vlada i članovi HDZ-a, osmislili blitzkrieg taktiku prema novinskim medijima i da ste u svega nekoliko dana izveli napad na novinarske slobode, pluralizam informacija, humanističke i ljudskopravaške platforme, kolektivno halucinirajući da ćete uvesti stanje političke i svjetonazorske diktature koja će iz javnog polja istisnuti sve one koji se ne bave zaštitom svetosti nacije i njezinih ratničkih temelja, obračunima s 'komunjarama' ,'Jugoslavenima' i 'ubojicama tek začete djece', i svim ostalim retrogradnim akcijama na koje je novinarstvo i formalno kontraindicirano. Ali sad neću o tome, jer Vam je to sigurno prekomplicirano", napisala je novinarka Nataša Škaričić u otvorenom pismu novom ministru kulture Zlatku Hasanbegoviću.

Izvor: tportal.hr

Kao korisnica dviju jednokratnih potpora Ministarstva kulture Republike Hrvatske u iznosu od oko šest tisuća kuna neto, Škaričićka je odustala od predaje prvog od dva istraživanja zbog prvih istupa novoimenovanog ministra kulture RH, te namjerava vratiti Ministarstvu kulture uplaćeni novac za istraživanja "50 nijansi sive – odnos farmaceutske industrije i liječnika u Hrvatskoj", te za "Status ljudskih prava u zdravstvenom sustavu RH". Rezultati obaju istraživanja jednako su kompromitirajući za SDP i HDZ.

"Vraćajući Vam novce", piše Nataša Škaričić u otvorenom pismu upućeno ministru, "odmah se bacam na istraživanje o odnosu farmaceutske industrije, premijera RH i kreiranja javnih politika u aktualnoj Vladi i, naravno, pomoć svakoj inicijativi koja tražiti Vašu ostavku".