Županija raspisala natječaje za financiranje javnih potreba

Splitsko – dalmatinska županija prvog dana veljače objavila je natječaje za financiranje projekata udruga sa svog područja, i to za projekte od općeg značaja, iz zdravstvene i socijalne skrbi, kulture, sporta i drugih javnih potreba, kao i javni poziv za dodjelu potpora za turističke manifestacije i udruge. U navedenim natječajima Županija poziva zainteresirane udruge da se prijave na natječaj, a rok za podnošenje prijava je 30 dana od objave na službenim stranicama Županije, dakle do početka ožujka. Kao primjeren izvor sredstava za djelovanje udruga na području općine Dugi Rat preporučuje se istima da svoje programe i projekte za koje nisu do sada osigurale dostatna sredstva prijave na ove natječaje..

Županija raspisala natječaje za financiranje javnih potreba

Udruge od općeg značaja

Kako stoji, na natječaj za financiranje projekata udruga od općeg značaja za Splitsko – dalmatinsku županiju za 2016. godinu, na natječaj se mogu javiti  udruge kojima je financijska pomoć potrebna u realizaciji projekta iz području djelovanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata, demokratske i političke kulture, duhovnosti, gospodarstva, hobističkih djelatnosti, kulture i umjetnosti, ljudskih prava, međunarodne suradnje, obrazovanja, znanosti i istraživanja, održivog razvoja, socijalnih djelatnosti, sporta, tehničke kulture, zaštite zdravlja, zaštite okoliša i prirode, zaštite i spašavanja te ostalih područja djelovanja.

O uvjetima natječaja, potrebnoj dokumentaciji te ostale informacije mogu se pronaći ovdje.

Potrebe u socijalnoj i zdravstvenoj zaštiti

Detaljne informacije o natječaju za predlaganje programa i projekata socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te drugih područja od interesa za opće dobro mogu se pronaći ovdje.

Putem ovog natječaja Županija će djelomično financirati socijalnu i zdravstvenu zaštitu djece i mladih, osoba starije životne dobi, preenciju i sutbijanje nasilja u obitelji, zaštitu osoba s invaliditetom, skrb o beskućnicima, prevenciju bolesti, socijalnu i pravnu zaštitu branitelja i slično.

kultura

Kultura i strukovne udruge

Natječaj je raspisan i za financiranje programa i projekata udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba iz područja kulture, strukovnih i ostalih udruga, a detalji natječaja nalaze se ovdje.

Ovim natječajem obuhvaćene su aktivnosti poput strukovnih i stalih udruga, muzejske djelatnosti, djelatnost foto klubova, izdavačke djelatnosti, scenske djelatnosti, kulturno – umjetničkog amaterizma, glazbene djelatnosti te podrška kulturnim događanjima.

Potrebe u sportu

Natječaj za za financiranje programa i projekata udruga namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u športu pokriva područje organizacije i sudjelovanja na sportskim manifestacijama, pomoći sportskim društvima, sportskim školama, sportskim aktivnostima invalidnih osoba, uređenje i izgradnju sportskih objekata te stipendiranje nadarenih sportaša.

O detaljima ovoga natječaja možete saznati ovdje.Financiranje turističkih manifestacija

Županija Splitsko – dalmatinska uputila je i javni poziv turističkim zajednicama i udrugama građana na podnošenje zahtjeva za bespovratna sredstva iz programa potpore turističkim manifestacijama i udrugama za projekte koji će se provoditi tijekom 2016. godine.

Kako sudjelovati u ovom pozivu možete naći ovdje.

festival soparnika