EDIT konferencija: Razvoj digitalnih vještina

Ove svibanjske subote, 11.5.2024. u 10 h na PMF-u Split očekuje Vas prva EDIT konferencija - Razvoj digitalnih vještina. Konferencija donosi slojevit uvid u ključne aspekte digitalnog obrazovanja i promiče važnost razvoja digitalnih vještina u današnjem svijetu. Kruna je to projektnih aktivnosti naše agilne Digitalne Dalmacije u posljednjih sedam godina djelovanja EDIT CodeSchoola - besplatne škole primijenjenog programiranja ali i transferu znanja, iskustava i rezultata te usvajanja novih vještina, suvremenih tehnologija i alata u svrhu podizanja digitalnih vještina učenika i njihovih nastavnika. S više od 3.000 upisane djece u prethodnih sedam godina i provođenjem u više od 30 osnovnih i srednjih škola Splitsko-dalmatinske županije, EDIT CodeSchool je pokazao svoj značaj u pripremi djece za digitalnu budućnost. EDIT konferencija predstavlja prirodan produžetak ovog angažmana, nudeći platformu za dijeljenje znanja, iskustava i inovacija. Program konferencije je fokusiran i na teme primjene umjetne inteligencije u obrazovanju kroz koje će sudionici saznati kako se alati umjetne inteligencije mogu odgovorno primijeniti za učenike osnovnih i srednjih škola..

Izvor: Digitalna Dalmacija

Sudionici će imati priliku čuti vrhunske predavače, među kojima se ističe direktor i osnivač Velebit AI-a Davor Aničić koji će dijeliti svoje uvide o ulozi umjetne inteligencije u budućnosti obrazovanja.

O novim i brzorastućim trendovima u obrazovanju govorit će: direktor tvrtke Codeasy Ivan Biliškov, redoviti profesor na PMF-u Split Saša Mladenović, direktor i osnivač Velebit AI-a Davor Aničić i prodekan za nastavu PMF-a u Splitu Gordan Radobolja.

Mjesta će naći i Fireside chat s temom digitalnih vještina i inovacija budućnosti uz prezentaciju aktivnosti Digitalne Dalmacije, a mikrofon će imati predavači Damir Brčić i Saša Mladenović.

No, to naravno nije sve! Publici će se prezentirati najbolji EDIT projekti, a o inovativnim alatima za unapređenje nastave nešto će više kazati predavačice Marija Jurišić Šarlija i Mirjana Gaćina Bilin iz Zdravstvene škole Split.

Konferencija će se zaključiti izložbom učeničkih radova te networkingom, pružajući sudionicima priliku za daljnje razmjene ideja i iskustava. Posebno istaknuto događanje bit će dodjela nagrada najboljim radovima.

Who's Online

We have 84 guests and no members online