Nagrade najboljim startupima za razvoj IT sektora u županiji

11 najperspektivnijih startup poduzetnika dobilo je gotovo milijun kuna nagrada/bespovratnih županijskih poticaja za njihove IT projekte. Svečanost uručenja novčanih nagrada upriličena je u prostorijama PICS-a, Predinkubacijskog IT centra Splitsko-dalmatinske županije na FESB-u. Riječ je o nagradama za projekte prijavljene na GrowIT natječaj pod okriljem Programa poticanja IT poduzetništva na području SDŽ koji se realizira u okviru projekta ICT županija i web platforme Digitalna Dalmacija (digitalnadalmacija.hr). Na natječaj se ukupno prijavio 41 IT poduzetnički projekt u dvije kategorije, piše Dalmacija Danas.
Prvu nagradu – bespovratna sredstva u visini 250 tisuća kuna, splitsko-dalmatinski dožupan Luka Brčić uručio je Mariu Ljubičiću (Ljubičić Technology) za projekt Guide B, električnog bicikla koji je ujedno i turistički vodič.
Drugu nagradu u visini 200 tisuća kuna osvojio je Đani Vrsalović (Alpha Sagitarius) za projekt Alpha Sagitarius, bežične komunikacije velikog dometa i propusnosti zasnovanom na standardnom WiFi protokolu, dok je treću nagradu od 100 tisuća kuna dobio Ivan Krcatović (Jadran tehnika) za projekt Ispitna stanica, odnosno software rješenje koje upravlja radom ispitne stanice za provjeru, ispitivanje i certificiranje dijela uređaja/stroja ili sustava na hidraulični pogon.
U kategoriji mladih i tek osnovanih IT tvrtki nagradu u visini 70 tisuća kuna osvojio je Slaven Damjanović (Field Dana) za projekt Glamos, alat za testiranje LoRaWAN mreža i IoTsustava. dok su bespovratne poticaje u visini 50 tisuća kuna dobili ove tvrtke. Čestitamo!

Izvor: Dalmacija Danas

Povezani članci

Who's Online

We have 123 guests and no members online