StartIT@PICS akademija: odabrano 15 timova koji će stjecati znanja za pokretanje startup-ova

Krenulo je drugo izdanje StartIT startup akademije. Odabrano je 15 timova s projektima koji će kroz osmotjednu akademiju steći ne samo poslovna znanja, već i iskustva koja će im prenijeti uspješni tehnološki mentori, kako bi se nosili sa svim izazovima na tržištu. U ponedjeljak, 26. listopada već je započela intenzivna edukacija koja traje do petka, nakon čega počinje samostalni razvoj projekata uz mentorsku podršku. Ovaj program poduzetničke edukacije, namijenjen pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu, pod nazivom StartIT@PICS organizira Splitsko-dalmatinska županija, u sklopu projekta ICT Županija, a provodi se u predinkubacijskom i coworking prostoru PICS na FESB-u, kao i u Tehnološkom parku Spinut, piše Slobodna Dalmacija.
Mentori timova su: Miro Hegedić i Filip Stipančić iz tvrtke Lean startup Croatia, Vedran Jukić, osnivač MarineEyea i Codeanywherea, te Mario Čubelić osnivač Cezar.hr, pokretač TNT konferencije i Slaven Damjanović CEO eAgrara.
Značajan je doprinos Akademiji i drugih mentora iz lokalne tehnološke zajednice, koji su svi redom dokazani uspješni IT poduzetnici s uspješnim projektima i tvrtkama, a koji će se priključivati tijekom slijedećih tjedana i pružati povratne informacije i savjete polaznicima. To su: Ante Dagelić (GetbyBus), Luka Sučić (AeternityVentures), Ivan Burazin (Codeanywhere i Shift), Đulijano Nola (CrnoJaje, Gamma Chef), Dario Boras (Parklio), Armando Matijević (SplitX), Antonio Perić-Mažar (Locastic), Nino Mijač (HotelsTouch) i Nikola Balić, voditelj odjela za znanost i inovacije Sveučilišta u Splitu.
Nakon intenzivne edukacija slijedi mjesec dana samostalnog rada, tijekom kojeg će svi mentori biti na raspolaganju polaznicima kao pomoć prilikom provedbe i izrade njihovih projekata..

Izvor: ICT Županija, Slobodna Dalmacija

- Iznimno sam zadovoljan što su se prijavili raznovrsni projekti iz skoro svih sfera života, a koji rješavaju neke od najaktualnijih društvenih problema; od korona situacija, preko ekologije pa do raznih kreativnih društveno korisnih. Sve ideje intenzivno koriste IT i nove tehnologije, a posebno raduje i upotreba umjetne inteligencije i računalnog vida za rješavanje problema u nekim od projekata - kazao je voditelj projekta ICT Županije Damir Brčić.

Dodao je i kako je lijepo vidjeti da je IT i dalje itekako živ na ovim prostorima, a nedavno otvaranje Tehnološkog parka na Spinutu i njegovo partnerstvo sa ICT Županijom samo će biti dodatni vjetar u leđa svim postojećim ali i novim IT projektima.

- Moja je poruka, stoga, ne bojte se odvažiti i zamisliti nekakav bolji svijet kojem i sami možete doprinijeti, a Splitsko-dalmatinska županija kroz projekt ICT županija će vam pomoći u realizaciji te ideje – istaknuo je Damir Brčić.

ICT Županija, koja od početka jeseni intenzivno provodi svoju strategiju razvoja poduzetničkog ekosustava ali i poticanja poduzetničkog mindseta, tako će startup timove spojiti sa svim potrebnim akterima kako bi im pomogla u lansiranju vlastitog poslovanja.

Stječući nova znanja i razvijajući projekte, polaznici ove akademije će se boriti za nagradni fond od 35 tisuća kuna. Najboljima ide 20, drugom mjestu pripada 10 dok će trećeplasirani projekt i ideja osvojiti pet tisuća kuna, koji će im biti ona prva i najbitnija financijska injekcija za početak razvoja vlastitog projekta.

Iz ICT županije informiraju i kako je subotnjem događaju nazočio voditelj novog Tehnološkog parka Spinut profesor Sven Gotovac, koji je oduševljen brojem prijavljenih timova, ali i kvalitetom prijavljenih ideja i projekata, te je izrazio želju da se neke od osmotjednih aktivnosti StartIT IT startup akademije održe i u novootvorenom Tehnološkom parku.

Povezani članci

Who's Online

We have 614 guests and no members online