Županijski poticaj poduzetnicima početnicima

93 malih dalmatinskih poduzetnika, mahom početnika, korisnici su potpore iz Programa potpore osnivanju i razvoju malog gospodarstva na području naše županije za razdoblje od 2014. do 2020. Namjenska bespovratna novčana sredstava iz proračuna naše županije pomoći će, ako ne nama, početnicima u poduzetništvu i očuvanju tradicijskih djelatnosti.
– Poticaj njima znači dodatna radna mjesta u županiji. Poticajima smo pokrili sve gospodarske grane osim ugostiteljstva i maloprodaje, a 36 posto ide u ruralni dio naše županije. Iznosi se pojedinačno kreću do maksimalnih 50 tisuća kuna, a mnogi od njih će zbog toga pokrenuti i mali obrt i proizvodnju na svom području. Sljedeća mjera kreditranja odnosi na energetsku učinkovitost obiteljskih kuća. Do konca kolovoza očekujemo prijavu tih mjera. – kazao je naš župan Blaženko Boban.
Jedna od poduzetnica koja je dobila poticaj je i naša draga sumještanka Ria Devčić, za uhodavanje i procvat svog mobilnog frizerskog salona. Samo naprijed Ria! I ostali poduzetnici. Najbolje je (ali i najteže) biti sam svoj šef!

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 216 guests and no members online