ICT županija: Kreće novi edukacijski program za poduzetnike početnike

ICT županija od ove godine uvodi novi edukacijski program za poduzetnike početnike za koji prijave počinju 2. rujna i traju do 15. rujna. StartIT@PICS je program poduzetničke edukacije namijenjem pojedincima i timovima koji planiraju razviti vlastiti IT proizvod ili uslugu. Program će se provoditi u predinkubacijskom i coworking prostoru PICS. Edukacijski program namijenjen je pojedincima i timovima koji se nalaze u  inicijalnoj fazi razvoja inovativnih IT proizvoda/usluga, te žele steći nova znanja i vještine vezane za pokretanje poslovanja, te u tome dobiti pomoć uspješnih mentora sa bogatim iskustvom u pokretanju i vođenju vlastitih poduzeća.
Prijave za startup akademiju - StartIT@PICS započinju 02.09.2019. Broj pilaznika je ograničen, a osiguran je i fond nagrada od 30.000 kuna za najbolje timove ili pojedince. Intenzivnu edukaciju u prvom tjednu provođenja programa će održati dvojica glavnih mentora: Luka Sučić i dugoraćanim dobro poznati Armando Matijević.

Intenzivna edukacija

Izvor: ICTZ županija, Dalmacija Danas

Intenzivnu edukaciju u prvom tjednu provođenja programa će održati dvojica glavnih mentora: Luka Sučić i Armando Matijević. Tečaj će započeti edukacijom o osnovama pokretanja poduzeća, „lean“ konceptu, startup mindsetu, internacionalizaciji i skalabilnosti poslovanja te učenjem metoda za validaciju poslovnih ideja. Potom slijedi izrada poslovnih modela, kreiranje USP-a (unique sales propositiona),  strukturiranje go-to-market modela, učenje prezentacijskih i prodajnih vještina, izrada pitch decka i pitcha. Kraj intenzivne edukacije će se provesti definiranjem MVP-a, pripremom za izradu mockupa, učenjem potrebnih pravnih i računovodstvenih okvira te na koncu pripremom za financiranje projekata.

Kroz cijeli tjedan, polaznici će dobivati zadatke čijim će rješavanjem formirati cjeloviti plan za pokretanje vlastitog startupa.

Nakon intenzivne edukacija slijedi mjesec dana samostalnog rada, tijekom kojeg će svi mentori biti na raspolaganju polaznicima kao pomoć prilikom provedbe i izrade njihovih projekata.