Ivanin digitalni pomoćnik u kupovini 'pegla' se u Silicijskoj dolini

ivana maršić

Zamislite da se vozite u autobusu, a bliži se dan vaše promocije ili vjenčanja. Morate kupiti košulju, hlače, torbu i sve ostalo što vam je potrebno, a vremena je malo. Ivana Maršić, poduzetnica iz Podstrane pobrinula se da se sve to može obaviti s jednog mjesta. Preko njezine aplikacije 'Myrio' vrlo lako možete obaviti kupnju ili rezervirati komad odjeće pa ga poslije podignuti. Pametna aplikacija, naime, štedi vrijeme koje se inače potroši na pretraživanje trgovina, odnosno na odabir kombinacija koje najbolje odgovaraju onome što smo kupili. Maršić je s svojim timom ostvarila san svakog informatičara. U jakoj i brojnoj svjetskoj konkurenciji, dobila je priliku svoju aplikaciju Myrio, digitalnog asistenta za kupovinu, usavršiti u Silicijskoj dolini u SAD, središtu IT industrije ...

MYRIO - HRVATSKI MODNI STARTUP

Hrvatski digitalni shopping asistent u Silicijskoj dolini

Poduzetnica Ivana Maršić je osmislila aplikaciju koja štedi vrijeme koje inače izdvajamo za odlazak u kupnju

Piše: Josipa Pletikosić / Dnevnik.hr
Izvor: Dnevnik.hr

ivana maršićIvana Maršić je ostvarila san svakog informatičara. U jakoj i brojnoj svjetskoj konkurenciji, dobila je priliku svoju aplikaciju Myrio, digitalnog asistenta za kupovinu, usavršiti u Silicijskoj dolini u SAD, središtu IT industrije.

'Baš sam kupovala odijelo za posao i trebalo mi je još nešto, da u jednoj kupovini riješim sve probleme. Ali došla sam u trgovinu, našla sam odijelo, ali nisam mogla naći nešto što bi odgovaralo uz to, a nisam imala vremena obilaziti sto trgovina', kaže Ivana Maršić.

Tako je nastao Myrio, digitalni shopping asistent. Uz njega se odabire tipkama. Štedi živce, štedi vrijeme. Dobro dođe i onima kojima šopingiranje nije najvažnija sporedna stvar. Pametna aplikacija ponudi kombinacije koje najbolje odgovaraju onome što ste odabrali. Bez pretraživanja trgovina.

'Kad imaš svoj projekt, to više nije radno vrijeme 8 do 5, zapravo si mislima non-stop u tome, i navečer i ujutro', kaže Ivana.

Idejom su preduhitrili svijet. Što se svidjelo i Silicijskoj dolini. Dio Ivaninog tima trenutačno u sjedištu IT industrije usavršava aplikaciju.

myrio

'Ciljamo na tvrtke koje imaju svoje lance širom svijeta, tako da nam je ovdje cilj doći do strateških partnera s kojima to možemo i realizirati', objašnjava Ivana.

Od nagrade Zlatnoga Teslina jaja za inovaciju, Myrio je napredovao. Gdje god se nalazili, kakav god komad odjeće trebali, gumbom ga možete rezervirati. Prodavačica dobije poruku i artikl stavi sa strane.

'Postoji veliki interes za nas, mislimo da smo se našli na pravom mjestu u pravo vrijeme', kaže investitorica Gordana Popović.

Američki mentalitet drukčiji je od našeg. Otvoreni su novim idejama, projektima, koliko god oni bili ludi, kaže Ivana. 'Najvažnije je pokušati. Vrijedno je imati snove, ako se i ne ostvare, barem znaš da si pokušao ili nešto drugo će se realizirati tim putem', kaže Ivana.

Ivanin pothvat dvostruko je vrijedan. Diplomirana inženjerka elektrotehnike uspjela je u muškom poslu. 'Moram priznati da nije lako, žena se prije svega mora više potruditi da bi bila ozbiljno shvaćena. Ovo je još uvijek ipak muški svijet', kaže Ivana. Pokazala je da je i u tom svijetu sve moguće.

Kako i sama kaže, da se kockice poslože, potrebno je mnogo truda i malo sreće.

Pogledajte i video prilog NOVE TV na ovu temu.

Povezani članci

Who's Online

We have 228 guests and no members online