Knjige: Hrvatski Domovinski rat 1991.-1995. - strateški pogled

LošoU srijedu, 29. rujna s početkom u 19,00 sati u Dvorani nadbiskupijskog sjemeništa u Splitu, a u Sinju u četvrtak 30. rujna 2010. s početkom u 19,00 sati u Alkarskim dvorima biti će održano predstavljanje knjige admirala Davora Domazeta Loše "Hrvatski Domovinski rat 1991.-1995. - strateški pogled". Knjiga je napisana povodom petnaeste obljetnice oslobodilačke operacije "Oluja" i predstavlja cjeloviti prikaz i sveobuhvatano tumačenje rata na prostoru bivše Jugoslavije. Problematici je pristupljeno sa stručnoga, znanstvenoga, i povijesnoga stajališta. Izvori na kojima je pisana knjiga pretežito su srpski, britanski, američki i obavještajni, a tek djelomično hrvatski, što knjizi daje posebu specifičnu težinu, navodi se u priopćenju organizatora promocije, Hrvatskog časničkog zbora Grada Splita ...

Izvor: Hrvatski časnički zbora Grada Splita

U knjizi admirala Davora Domazeta Loše opisani su svi relevantni događaji, procesi, pregovori i operacije na 'velikom ratištu', to jest na području Hrvatske i Bosne i Hercegovine i koji se promatraju u kontekstu svjetske političke scene.

Knjiga je namjenjena svima koji uistinu žele upoznati pozadinu jugoslavenske upravljane krize, glavne njezine protagoniste i njihove uloge, bilo da je riječ o srpskim, hrvatskim, muslimanskim ili međunarodnim pojedincima i institucijama, ili njihovim državama.

Povezani članci

Who's Online

We have 284 guests and no members online