Nove knjige: 'Ne dajte da vam ukradu nadu!' papa Franje

Papa FranjoKnjiga govora i homilija pape Franje "Ne dajte da vam ukradu nadu!" osvanula je u knjižarama u izdanju nakladničke kuće Verbum. Papa u svojim vrlo poticajnim obraćanjima i katehezama poziva čitatelja da upozna izbliza Božju svemoć, strpljivost i milosrđe te objašnjava kako Božja ljubav može preobraziti svačiji život. Također tumači kako radosno živjeti kršćanstvo u svakodnevici, usprkos križevima i poteškoćama, posebno ističući kako nikada ne trebamo gubiti nadu u Boga koji nas ljubi i koji nas nikada ne napušta ...

NOVE KNJIGE

PAPA FRANJO:

Ne dajte da vam ukradu nadu!

Izvor: Verbum.hr

Papa Franjo (Jorge Mario Bergoglio) rođen je u Buenos Airesu 1936. Zaređen je za svećenika 1969. u Družbi Isusovoj, a 25. lipnja 1992. zaređen je za biskupa. Nadbiskupom Buenos Airesa postao je 1998. Papa Ivan Pavao II. imenovao ga je kardinalom 21. veljače 2001. Sudjelovao je na konklavama na kojima je Benedikt XVI. izabran za papu. Za papu je izabran 13. ožujka 2013. te je uzeo ime Franjo.

papa Franjo

"Postojan u nadi, protiv svake nade! I danas kada su se nad svijetom nadvili tmurni oblaci, trebamo vidjeti svjetlo nade i mi sami davati nadu. Čuvati stvoreni svijet, svakoga muškarca i ženu, s pogledom nježnosti i ljubavi, znači otvoriti obzor nade, znači omogućiti svjetlu da se probije kroz guste oblake, znači donositi toplinu nade."

Budući da je ovo prva knjiga obraćanja javnosti pape Franje, u njoj je posebna pozornost posvećenja njegovu stupanju na Petrovu Stolicu, te su stoga u knjigu uvrštena sva Papina obraćanja vjernicima od početka pontifikata.

Kardinali

Povezani članci

Who's Online

We have 172 guests and no members online