Počinje rekonstrukcija ceste od Strožanca do Žrnovnice

Žuri li Vam se iz Splita u Omiš (ili obratno), a ne čeka vam se u koloni kod "Lava", ne krećite alternativnim pravcem preko Žrnovnice, Srinjina, Tugara... jer rekonstrukcija te županijske ceste, na potezu od Strožanca do Žrnovnice, počinje u srijedu. 28.2., poručili su iz Županijske uprave za ceste. Dakle, čekati će te u koloni, to Vam je neizbježno. Nešto kao Vlado Šeks hrvatskoj politici.. A kako je ovdje riječ o jednoj od najprometnijih cesta s prosječnim ljetnim dnevnim prometom od 14.000 vozila na kojoj će se na potezu od Strožanca do Žrnovnice izgraditi nogostupi, autobusna ugibališta, postaviti javna rasvjeta, riješiti odvodnja oborinskih voda, a dijelom će se rekonstruirati i postojeća vodovodna, telekomunikacijska i elektromreža, trebati će opet strpljenja kod vozača.. Vrijednost radova je oko 19 milijuna kuna, a uz ŽUC su investitori i Općina Podstrana, HEP te Vodovod i kanalizacija Split. Projektnu dokumentacija u je izradio Geoprojekt, izvođač je poduzeće za ceste Split, a stručni nadzor će vršiti IGH. Ugovoreni rok izgradnje je 9 mjeseci ne računajući prekid tijekom turističke sezone. Zbog važnosti prometnice, radovi će se izvoditi uz odvijanje prometa regulirano privremenom prometnom signalizacijom, pa izvođači mole sve sudionike u prometu na strpljenje i pojačan oprez. Nakon završetka radova dobiti ćemo modernu prometnicu, opremljenu svom potrebnom infrastrukturom, nogostupom, autobusnim ugibalištima i javnom rasvjetom, poručuju iz ŽUC-a.

Izvor: Dalmatinski portal

u koloni- Županijska uprava za ceste osigurala je i 5 milijuna kuna iz sredstava Ministarstva unutarnjih poslova, iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa 2014. – 2020. Zbog značenja ove prometnice Splitsko-dalmatinska županija ju je uvrstila među prioritetne cestovne projekte koje Županijska uprava za ceste Split mora realizirati, jer je riječ o glavnoj alternativnoj poveznici između Splita i Omiša.

Ova cesta je nastavak dosadašnjih ulaganja Županijske uprave za ceste u prometni pravac koji je alternativa Jadranskoj magistrali - naveli su iz ŽUC-a i nabrojili da su do sada rekonstruirali cestu od Žrnovnice do Tugara, kroz Srinjine, pripremio projektnu dokumentaciju za obilaznicu Žrnovnice, a koju je predao Gradu Splitu i izrađuje projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju ceste kroz Tugare u duljini oko 5,5 kilometara.

Povezani članci

Who's Online

We have 679 guests and no members online