Iz Regije..

Omišani s puta Borka prosvjeduju: Gosti nam bježe zbog buke i prašine

Borčani- Ovako više ne može! Puna nam je kapa kopanja, buke i prašine, gosti nam odlaze, a država glumi da smo turistička destinacija. Evo, neka Milanović i Josipović dođu u Borak, ovdje će najbolje vidit kakav mi to turizam propagiramo. Ma blokirat ćemo im i gradilište ako ovako nastave! − uglas grme Omišani s Puta Borka, koji su se, baš kao i njihovi susjedi s Brzeta, pobunili protiv “Hrvatskih cesta” i “Viadukta” kojima, bez obzira na zabranu građevinskih radova u ljetnom razdoblju, nije ni na kraj pameti prestati s bauštelom na omiškoj obilaznici.. Čemu tolika žurba za pristupnu cestu do tunela, pitaju se mnogi, kad taj tunel − ne vodi nikamo? I neće voditi sve dok se na izgradi novi most preko Cetine. A to se, sve je izvjesnije, u ovome desetljeću neće dogoditi ...

OMIŠANI S PUTA BORKA PROSVJEDUJU:

Ovako više ne može, gosti nam bježe zbog buke i prašine

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


I malo i veliko skupilo se oko vaših reportera, svi imaju nešto reći, svi grintaju, jadaju se i zbrajaju manjak u kućnom proračunu. Sovulji, Lelasi, Dominovići, Rodići, Banovići, Raljevići, Kalajžići, Jurišići, Gojsalići, Baučići, Lozančići, Urličići − a bit će da smo koga i zaboravili − nagnuli su se nad ogradu i pokazuju na gradilište na kojemu − stvarno − desetak “Viaduktovih” radnika obigrava oko željezne armature.

− Ovo je ništa. Mora bit da su znali da dolaze “Slobodna” i HTV pa su namjerno ugasili velike strojeve. Da su oni upaljeni, mi sad ne bismo mogli normalno razgovarati − objašnjava Dražen Sovulj i ne skida pogleda s mobitela. Sad će, kaže nam, i gradonačelnik.

Zapravo, dogradonačelnik. Do Borka se popeo Ivo Tomasović, omiški dogradonačelnik, kojemu se, s obzirom na visinu, nije trebalo naginjati preko ograde.

− Podržavamo naše sugrađane, jer uistinu nije način da se praktički usred mjesta, i to usred ljetne sezone, odvijaju ovakvi radovi. Gradonačelnik Kovačić nedavno je u Zagrebu obavio razgovore s predstavnicima investitora i izvođača radova, no oni, očito, nisu urodili plodom − ističe Tomasović.

Grad Omiš jasno propisuje da se građevinski radovi u naseljenome području ne smiju odvijati od 30. lipnja do 30. rujna, no Tomasović tvrdi da se u “Hrvatskim cestama” i “Viaduktu” pozivaju na interni pravilnik prema kojemu i ljeti, bez obzira na turističke zone, mogu raditi u sve dane osim vikendom.

− Ni nama nije jasno kako je moguće da je taj pravilnik jači od uredbe lokalne samouprave − čudi se Tomasović.

Borčani

A čude se i Omišani. Nije im, naime, jasno što uopće “Hrvatske ceste” i “Viadukt” rade. Čemu žurba za pristupnu cestu do tunela kad taj tunel − “Slobodna” je o tome nekoliko puta pisala − ne vodi nikamo? I neće voditi sve dok se na izgradi novi most preko Cetine. A to se, sve je izvjesnije, u ovome desetljeću neće dogoditi.

− Uništavaju nas! Mozak su nam provrtile ove njihove bušilice. Ne znamo što više reći gostima, stalno im nešto lažemo, jer tko će od srama kazati kako je kod nas normalno da strancu za mastan novac, uz cvrčke, masline i bazene, ponudimo prašinu i muziku građevinskih strojeva od zore do mraka − zaključuju naši sugovornici, ponavljajući kako će, ako se njihov problem ne riješi u sljedećih nekoliko dana, blokirati gradilište.

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and no members online