Koncert mjeseca: Chui u klubu Kocka

Toni Starešinić (klavijature, elektronika), Ivan Levačić (bubnjevi), Vojkan Jocić (saksofon, elektronika), Konrad Lovrenčić (bas gitara, elektronika) i Robert Martinović (zvučni efekti) su Chui, bend s kultnim statusom na hrvatskoj glazbenoj sceni. Spoj suvremene klupske plesne glazbe u kombinaciji sa jazzom, elektronikom i rock'n'roll beskompromisnim pristupom već s prvim albumom "Chui" skrenuo je pozornost ljubitelja glazbe na ovaj mladi bend koji opet dolaze svirati u Splitu. Koncert će se održati klubu Kocka, 30.11.2018. s početkom u 22 sata.

Izvor: DalmacijaNews

Chui su kvartet koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Već s prvim albumom "Chui" osigurali su kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni. Krajem 2013. objavljuju i drugi album "The Second Arrival“ koji prima samo pohvale od glazbene kritike i publike. 2015. Chui objavljuje treći album "Third Sun From The Stone" koji je na skoro svim top listama proglašen za domaći album godine, što do sad nije uspjelo ni jednom jazz sastavu u Hrvatskoj. Album "Chui ovu glazbu" snimljen je sa Jazz orkestrom Hrvatske radio televizije te su rasprodali nekoliko koncerata, uključujući i onaj u Velikom pogonu Tvornice kulture.

Chui

Chui je do sad nastupio na svim većim jazz i rock festivalima u regiji, uključujući INmusic, Dimensions, MENT, Liburnia Jazz festival, Ferragosto Jam; nastupio je i u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, Sava Centru u Beogradu, Velikom pogonu Tvornice Kulture. Bend je svirao i u Europi: od Francuske preko Nizozemske, sve do nastupa na Kaunas Beinalu u Litvi...