Ansambl Lado u petak u Spaladium Areni

Jedan od najboljih hrvatskih brendova koji je pravi, istinski čuvar hrvatske narodne baštine - Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske "Lado" spreman je za glazbeno-scenski spektakl u splitskoj Spaladium Areni. Nakon niza godina, Lado se vraća se u grad pod Marjanom. Jedinstvena glazbeno-plesna čarolija očekuje nas u petak, 25. studenog u 19 sati, a Splićani i njihovi gosti na velikom godišnjem koncertu uživat će u najljepšim izvedbama bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Uz standardne koreografije s repertoara, Lado će Splićanima predstaviti tri nove točke koje prikazuju pjesme, plesove i običaje Slavonije, Baranje i Posavine. U glazbenom dijelu programa pozornost će biti usmjerena na glazbene ikone Ansambla Lado Emila Cossetu, Božu Potočnika i Marijana Makara. Ulaznice se mogu kupiti online na www.croatia-ticket.com i www.eventim.hr te na svim Eventim i Croatia Records prodajnim mjestima.

Izvor: Dalmatinski portal, Spaladium Arena

Vrhunski plesači, koji su istodobno i izvanredni pjevači, transformirat će se iz plesnog ansambla u reprezentativan folklorni zbor, a glazbenici će svirati na brojnim tradicijskim i klasičnim instrumentima. Uz bogatu kolekciju jedinstvenih narodnih nošnji iznimne vrijednosti, Ansambl Lado uz pjesmu i ples obećaje nezaboravnu reviju izvornog hrvatskog tradicijskog ruha.

Djeca, učenici, studenti i umirovljenici uz predočenje svog statusa ostvaruju pravo na popust na cijenu ulaznice.

O ansamblu "Lado"

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, profesionalni je folklorni ansambl, osnovan 1949. godine sa zadaćom i ciljem istraživanja, prikupljanja, umjetničke obrade i scenskoga prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene i plesne tradicije. Lado kroz svoj rad okuplja najpoznatije hrvatske etnokoreologe i koreografe, etnomuzikologe, glazbene aranžere i folkloriste, ali i skladatelje i dirigente nadahnute pučkim glazbenim stvaralaštvom.

Lado je nastupao na nekima od najpoznatijih svjetskih pozornica i koncertnih podija od Royal Albert Halla u Londonu do teatara na newyorškom Broadwayu, od moskovske Koncertne dvorane Čajkovski do Mann Auditoriuma u Tel Avivu i brojnih svjetskih opernih kuća, festivala, svjetskih izložbi te olimpijskih igara.

Godišnje koncerte ansambl Lado ove je godine posvetio nekadašnjem dugogodišnjem umjetničkom direktoru Ivanu Ivančanu.

Povezani članci

Who's Online

We have 265 guests and no members online