Omiš: U nedjelju humanitarni koncert za Slavoniju

Kim CookŽupa sv. Mihovila Arkanđela iz Omiša i glazbeno umjetnička neprofitna udruga Artemis organiziraju humanitarni koncert gudačkog orkestra "Splitski virtuozi". Koncert će se održati u nedjelju, 25. svibnja, s početkom u 20 sati u crkvi sv. Mihovila Arkanđela u Omišu. Nastupa solistica Kim Cook (violončelo, Pennsyvania, SAD), dirigent je Wladimir Kossjanenko, a na programu su djela Josepha Haydna, Borisa Papandopula i Gustava Theodorea Holsta. Prihod je namijenjen stanovnicima poplavama pogođenih područja Slavonije.

Split: U ponedjeljak koncert za pomoć Slavoniji

Izvor: DalmacijaNews.hr

Hrvatska glazbena unija i HRT, uz pomoć gradova Zagreba, Splita i Rijeke, Hrvatskog društva skladatelja, a u Splitu i u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa u Splitu i Udrugom prijatelja i veterana Domovinskog rata, u ponedjeljak 26. svibnja 2014. organiziraju humanitarne koncerte u Zagrebu, Splitu i Rijeci

Na splitskoj Rivi za stradale u poplavama s početkom u 20 sati pjevat će Gibonni, TBF, Marijan Ban, Doris Dragović, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Cambi Split i klapa Hrvatske ratne mornarice.

Građani će se pozvati da uplatama na žiro račun i pozivima na humanitarni telefon Crvenog križa doniraju novac.
Cilj je prikupiti što više sredstava kojima će se pomoći stradalima.