Otvoren advent u 'Studencu'

Ove godine Omišani se definitivno neće moći žaliti kako im u gradu nedostaje božićnog duha. Osim brojnih božićnih događanja u organizaciji Turističke zajednice, drugu godinu zaredom u Omišu se održava i "Advent u Studencu" pa prostor ispred najvećeg trgovačkog centra u gradu postaje prava mala oaza božićnog duha. A da će advent opet biti hit posvjedočilo je subotnje otvorenje na kojem se okupilo više stotina Omišana koji su uživali u koncertu limene glazbe, sajmu božićnih rukotvorina, dječjoj radionici božićnih ukrasa i, sada već legendarnim, fritulama za čiji se recept rijetko tko nije raspitivao. Naravno, ni ovogodišnji advent nije mogao proći bez prošlogodišnjeg hita - štalice sa živim životinjama - kravom, magarcem, ovcom i janjčićem, pokraj kojih je od ranog jutra, prema konzervativnim procjenama, “palo” i oko 2 tisuće selfija..

POČINJE SLAVLJE - OMIŠANE I OVE GODINE ČEKA PREGRŠT ZABAVNIH DOGAĐANJA

Otvoren advent u 'Studencu'

Izvor: Slobodna Dalmacija

buš Dok su djeca uživala pokraj štalice, oni stariji nešto za sebe pronašli su na neizostavnoj Domaćoj tržnici na kojoj se, kao i svake subote, našlo voća, povrća, meda, kozmetike i brojnih drugih domaćih proizvoda friško pristiglih s lokalnih OPG-ova.

Štalica sa životinjama

Osim gradske glazbe, za umjetnički štih otvorenja adventa pobrinuli su se umjetnik Vedran Urličić, koji je izgradio drvene jaslice postavljene pokraj štalice sa životinjama, te Vera Mekinić koja je vodila radionicu izrade božićnih ukrasa za djecu.

Bogata adventska događanja u centru “Studenac” nastavljaju se i iduće tri subote kada će se, osim tradicionalne Domaće tržnice, održati i čitav niz koncerata i radionica, a djecu će zasigurno oduševiti kočija s konjima koja će svake subote do Božića besplatno voziti oko centra.

Za kraj, valja napomenuti da su i ove godine prijatelji adventa Javna ustanova RERA S.D., Udruga uzgajivača Buše te OPG Branimir Batarelo koji su organizatorima nesebično ustupili glavne zvijezde manifestacije - autohtonog primorsko-dinarskog magarca (bušu) i ovcu pramenku s janjetom.