HUP: Kapital i radna mjesta ruku pod ruku

radnikHrvatske udruge poslodavaca (HUP) je na Danu poduzetnika predstavila dokument u kojem se zalaže za razvojni model koji počiva na privatnim ulaganjima i poticajnoj investicijskoj i poduzetničkoj klimi. HUP drži potrebnim nominalno zamrzavanje rashoda konsolidirane opće države 2011. i 2012. godine praćeno realnim zamrzavanjem rashoda od 2013. do 2015. godine. Izvozno konkurentna industrija i usluge trebali bi rasti po značajnim stopama, što se može realizirati uz fiskalnu disciplinu i porezna rasterećenja i druge mjere, kažu u HUP-u koji traži i usvajanje direktive EU-a o kašnjenjima s plaćanjima, produženje roka plaćanja PDV-a s 30 na 60 dana te carine s 10 na 30 dana. Poslodavci traže i javne natječaje za uprave i NO-e javnih poduzeća, a zalažu se i za smanjenje broja jedinica lokalne uprave i samouprave te za smanjenje troškova poslovanja...


UZ DAN PODUZETNIKA

Za Hrvatsku 2011. - 2015.: kapital i radna mjesta ruku pod ruku

Izvor: Hina

Nakon predstavljanja HUP-ova dokumenta održan je okrugli stol na kojem su gospodarski stratezi političkih stranaka istaknuli da su njihovi programi, a što drugo nego podudarni s programom HUP-a.

Da političke stranke podržavaju prijedloge iznijete u dokumentu Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) "Za Hrvatsku 2011. - 2015.: kapital i radna mjesta ruku pod ruku", pokazuju istupi stranačkih čelnika na okruglom stolu u sklopu Dana poduzetnika.

Predsjednik HUP-a Ivan Ergović zaključio je da HUP može biti zadovoljan jer su stranke suglasne da su njegovi prijedlozi dobri. "Nastojat ćemo suglasje o našem programu kapitalizirati te tražiti od stranaka da obećano i provedu", rekao je Ergović.

Povezani članci

Who's Online

We have 134 guests and no members online