Poezija: Tko želi nagradu 'Zvonimir Golob'?

pjesmaUdruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke po deseti put raspisuje natječaj za najljepšu neobjavljenu ljubavnu pjesmu "Zvonimir Golob", na kojem, do 1. svibnja, mogu sudjelovati autori s najviše tri neobjavljene pjesme. Pjesme treba do 1. svibnja poslati na adresu: Udruga branitelja Podravke (UBIUDR), Koprivnica, A. Starčevića 32. Ajmo, poete, pjesme se ne čuvaju u kantunalu ...

ZVONIMIR GOLOB

zvonimir golobZvonimir Golob (1927 - 1997) je svoje pjesme gradio asocijacijom metafora, a posebnu pozornost pridavao je glazbenosti i čitkosti stiha. Objavljivao je i eseje, te prevodio s više jezika. Jedan je od pokretača časopisa "Krugovi", a uređivao je i druge publikacije.

Sudjelovao je u osnivanju grupe "Studio 64", koja je stvorila i afirmirala "Zagrebačku školu šansone". Skladatelj je i autor tekstova šansona snimljenih na 20-ak ploča i kazeta, a bavio se i umjetničkom fotografijom.

Njemu u čast se zove književna nagrada nagrada Zvonimir Golob koju se dodjeljuje od 2003. i Festival neobjavljene ljubavne poezije Zvonimir Golob koji se održava od lipnja 2009.

Povezani članci

Who's Online

We have 163 guests and no members online