SafetyNet: Kviz za učenike o sigurnosti na Internetu i društvenim mrežama

U sklopu projekta "Sigurnost na Internetu i društvenim mrežama" u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj prezentirana je internet aplikacija "Bitka za sigurnost" koja je rezultat suradnje policije s Fakultetom elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Udrugom mladih programera DUMP i Gradom Splitom. Aplikacija je dio projektne aktivnosti i sadrži, pored kviza znanja i veliki broj drugih sadržaja namijenjenih djeci i roditeljima, te korisnike upućuje na mjere zaštite, odnosno na koji način se, u slučaju zlostavljanja na Internetu i društvenim mrežama, policiji podnosi prijava. Opći ciljevi projekta su podizanje razine svijesti šire javnosti o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta i društvenih mreža, dok su specifični ciljevi projekta podizanje razine znanje kod djece o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta, te podizanje razine svijesti kod roditelja o mogućim opasnostima i rizicima kojima su djeca izložena...

SAFETYNET

Policija u suradnji s FESB-om i DUMP-om izradila web aplikaciju 'Sigurnost na Internetu i društvenim mrežama'

Izvor: PU SD

Opći ciljevi projekta su podizanje razine svijesti šire javnosti o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta i društvenih mreža, dok su specifični ciljevi projekta podizanje razine znanje kod djece o mogućim opasnostima i rizicima korištenja Interneta, te podizanje razine svijesti kod roditelja o mogućim opasnostima i rizicima kojima su djeca izložena.

"Bitka za sigurnost“ namijenjena je učenicima od 6 do 8. razreda osnovnih škola, roditeljima, stručnim službama škola, ali i svima koji se žele dodatno informirati o ovo temi. U okviru projektnih aktivnosti planirana su i predavanja, te radionice sa posebnim interesnim skupinama.

"Prvenstveni razlog izrade aplikacije je da se većem broju djece i roditelja, na jednostavan  i dostupan način, pruže potrebne informacije vezane uz sigurnost na Internetu i društvenim  mrežama, a njena prednost se očituje u dostupnosti velikom broju djece i roditeljima i u njihovom domu“ uvodno je istakao Paško Ugrina, voditelj Odjela prevencije pri PU SD.

Dekan FESB-a dr.sc. Srđan Podrug naveo je da su se djelatnici i studenti fakulteta i do sada aktivno uključivali u projekte značajne za društvo u cjelini. "Rado smo se odazvali i pozivu policije da se uključimo i u ovaj projekt sa željom da svojim znanjem pomognemo realizaciji aplikacije namijenjene djeci i njihovim roditeljima, a čija svrha je edukacija djece i informiranje roditelja o opasnostima s kojima se djeca susreću na društvenim mrežama".

SafetyNet - Kviz za učenike o sigurnosti na Internetu i društvenim mrežama

Marko Matijević iz udruge mladih programera DUMP praktično je prezentirao rad i mogućnosti aplikacije "Bitke za sigurnost“ koja se u ovom trenutku nalazi na službenim internetskim stranicama svih osnovnih škola na području Splita. „

Željeli smo da program bude jednostavan, prilagođen djeci radi čega smo osmisli igru-kviz u kojoj djeca odgovarajući na pitanja dobivaju informacije o korištenju Interneta i društvenih mreža. Aplikacija sadrži i poseban dio namijenjen roditeljima u kojem se, sada, na jednom mjestu, mogu saznati sve informacije i podaci vezano uz sigurnost na Internetu i društvenim mrežama“ istakao je Matijević.     

Povezani članci

Who's Online

We have 539 guests and one member online

  • admin