Premijera filma 'Naš Hajduk – projekt jedne ljubavi'

U ponedjeljak, 29.06.2020. u 21:30 sati u Ljetnom kinu Bačvice održati će se premijera dokumentarnog filma Ivana Šarića "Naš Hajduk – projekt jedne ljubavi". Svojvrsna je to najava Festivala mediteranskog filma Split u kojoj će u ponedjeljak navečer moći uživati samo 300 osoba (zbog epidemioloških preporuka) pa požurite ovdje nabaviti kartu za premijernu projekciju.
- "Ovaj film svakako je jedan od zahtjevnijih na kojima sam radio. Trebalo je, u kratkih sat vremena, ispričati priču koja se proteže kroz cijelo desetljeće. Poseban pritisak dolazio je iz odgovornosti prema građi i sudionicima filma zbog njihove emotivne povezanosti s temom, od kojih su mnogi riskirali poslove i egzistenciju nepotkupljivo se boreći za ispravnu stvar. Ovim se putem želim zahvaliti cijeloj ekipi Našeg Hajduka što mi je pružila čast da i ja postanem makar mali dio te priče." - rekao je Ivan Šarić, redatelj filma..

Izvor: FMFS

Hajduk - nogometni klub koji je cijelo stoljeće za mnoge predstavljao više od života i simbolizirao otpor moćnima, a zaštitu slabima zahvaljujući politici i njenom kadroviranju na koljenima je. Financijske nedaće, zakulisne igre, sumnjivi poslovi, sportski neuspjesi...

Sve to godinama je frustriralo navijače koji uviđaju da klub nisu niti ti likovi koje biraju politički moćnici niti razni nesposobni kadrovi nego upravo oni koji su za klub tu oduvijek. I to bezuvjetno. Vrijednosti na kojima je klub utemeljen i na kojima živi, zbog kojih je prepoznat i zbog kojih i ima toliku vojsku uz sebe, navijači uzimaju kao temelj i staju protiv svega što prijeti gurnuti klub preko provalije stečaja. Ono što su navijači smatrali normalnim, dovest će ih pred brojne izazove.

Predvođeni Torcidom, kroz bitku za Kodeks traže kraj rodijačkih veza, sumnjivih poslova i privatnih interesa preko leđa kluba. Godine 2011. Torcida osniva Naš Hajduk i svoje ideale navijači objedinjuju krilaticom Navijač Hajduka = Član Hajduka po uzoru na mnoge europske velikane.

Financijske nedaće su, valjda, iza nas, ali ne još i sportski neuspjesi, posljedice sumnjivih poslova prošlih uprava, mješanja "nadzornika" u posao uprave, pusta lutanja oko strategije,.. priča je ovo koja još uvijek traje.

Povezani članci

Who's Online

We have 146 guests and no members online