Stare ideje

InvesticijeDesetak projekata javnih poduzeća dio su investicijskih planova HEP-a, Janafa, Hrvatskih voda, HŽ-a i drugih državnih tvrtki starih najmanje dvije do tri godine i tvrdnje iz Vlade kako su to nove mjere nisu ništa drugo nego marketinški predizborni trik. Ono za što je zaslužna Vlada Jadranke Kosor jest to što je HEP izvadila iz korupcijskih ralja svoje stranke i omogućila mu da ostvari iznimno dobre poslovne rezultate i dobije povoljne kredite za financiranje projekata. .., piše Frenki Laušić na stranicama Slobodne o najnovijem (predizbornom) investicijskom ciklusu hrvatske Vlade ...


INVESTICIJSKI CI(R)KLUSI

Stare ideje

Piše: Frenki Laušić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Podsjetimo, i Račanova Vlada je investicijski ciklus započela preko javnih poduzeća nakon što ih je početkom prošloga desetljeća donekle "iscijelila" od rana zadobivenih u mandatima HDZ-a.

Jadranka Kosor

Sada Vladi preostaje "još samo" da inozemne investitore, za koje Domagoj Milošević, potpredsjednik Vlade, tvrdi da imaju investicijski kapacitet od 10 milijardi eura za ulaganje u Hrvatsku, nekako "namami".

Upravo su te privatne investicije "mračni predmet žudnje" svake kapitalističke vlade, pa tako i ove Jadranke Kosor, no za njihovo privlačenje trebat će više vremena od još 10 mjeseci koliko ih Milošević i Martina Dalić, ministrica financija, imaju na raspolaganju.

Njih dvoje su u petak imali svoj prvi susret s novinarima i bilo je zanimljivo gledati kako je poslovni čovjek Milošević vrlo brzo preuzeo političku retoriku "o potrebi za optimizmom", dok je Martina Dalić, s već dosta iskustva u politici, decentno izjavila kako neće davati nikakva obećanja, ali je ipak "provukla" optimistične najave o novim dobrim mjerama Vlade.

Hrvatske željeznice

Milošević je otišao tako daleko daje izjavio kako inozemne investitore ne obeshrabruje nelikvidnost od 35 milijardi kuna u Lijepoj našoj.

Valja se nadati samo kako u slučaju gospodarskih nevolja neće pribjeći receptu po kojemu se rupe u državnom proračunu najbolje krpaju (ishitrenim) privatizacijskim projektima.

Povezani članci

Who's Online

We have 366 guests and no members online