Stoljeće iseljeničkog kluba 'Poljica' uz zvuke 'Pasike'

Klapa Pasika u ChicaguStotu obljetnicu ovih dana obilježava Hrvatsko-američki klub "Poljica". Proslavu te važne obljetnice naših iseljenika uveličali su pjevači klape "Pasika" iz Kostanja, a posebna čast za iseljene Poljičane u Chicagu bio je posjet dubrovačkog biskupa msgr. Mate Uzinića. Klub "Poljica" iz Chicaga osnovali su naši iseljenici s područja drevne Poljičke republike, a i danas se u velikom broju okupljaju u klubu i oko hrvatske župe sv. Jeronima u Chicagu ...

POLJIČANI MEĐU ZEMLJACIMA U SAD

Stoljeće kluba 'Poljica' uz zvuke 'Pasike'

Piše: Ojdana Koharević / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


Za Hrvate u Chicagu od velikog je značenja bio posjet dubrovačkog biskupa Mate Uzinića jer je biskup rođeni Poljičanin, iz sela Dubrave na Mosoru. Biskup je na misnom slavlju pozvao iseljene Hrvate da se vrate u domovinu.

Za iseljenike u Chicagu posebno je bio dojmljiv nastup klape "Pasika", koja ove godine slavi 15 godina rada, a uz uobičajene klapske pjesme, te brojne starogradske pjesme s CD-a "Sačuvat ću pismu", "Pasika" u repertoaru ima stare pučke napjeve koji su izazvali oduševljenje publike.

Klapa upravo ove godine obilježava važnu obljetnicu, 15 godina rada, pa je i nastup u Americi još jedna nagrada ovim pjevačima iz poljičkog kraja.

Nakon Chicaga, pisma klape "Pasika" čula se u San Franciscu i Sacramentu, a nakon povratka čekaju ih brojni nastupi u Hrvatskoj.

Povezani članci

Who's Online

We have 177 guests and no members online