Tugare: Poljičane oduševila smotra Poljičkih crkvenih zborova i pučkih pivača

Poljički crkveni zborU povodu Dana državnosti u Tugarama je održana 18. Smotra Poljičkih crkvenih zborova i pučkih pivača, kojima su se ove godine kao gosti pridružili mješoviti crkveni zbor iz Župe Sveti solinski mučenici iz Solina... Na ovogodišnjem programu nastupilo je 11 mješovitih crkvenih zborova iz Poljičkih župa, te četiri zbora Pučkih pivača. Smotri koju je priredila Župa Porođenja BDM U Tugarima i Društva Poljičana "Sv. Jure" – Priko prisustvalo je oko dvije tisuće Poljičana ... 


TUGARE

18. Smotra Poljičkih crkvenih zborova i pučkih pivača

Poljički crkveni zbor

Tekst i slike: Davor Grgat

Na ovogodišnjoj smotri nastupilo je 11 mješovitih crkvenih zborova iz: Župe Sv. Mihovila Arkanđela, Zvečanje; Župa Gospe od zdravlja, Podstrana; Župa Uznesenja BDM, Srijane-Dolac Gornji;  Župa Sv. Roka, Jesenice;  Župa  Sv.Luka evanđelist, Dubrava; Župa Sv. Josipa, Dugi Rat; Župa Presveto Trojstvo, Sitno Donje; Župa Gospe u Siti, Strožanac; Župa Sv. Luka evanđelista, Sitno Gornje;  Župa Sv. Petra apostola, Priko; Župa Porođenja BDM, Tugare; zatim kao gosti ovogodišnje Smotre,  po prvi put su nasupili su i mješoviti crkveni zbor Župe Sveti Solinski mučenici iz Solina koji su pobrali veliki aplauz.

Poljički crkveni zbor

Nastupila su i četiri zbora Pučkih pivača; pivači Župe Gospe od zdravlja, Podstrana; Župa Porođenja BDM, Srinjine; Župa Presvetog Trojstva, Sitno Donje i domaćini –  pivači iz Župe Porođenja BDM, Tugare.

Poljički crkveni zbor

- "Premda ova nije smotra natjecateljskog karaktera, ohrabruje nas činjenica što iz godine u godinu u Tugare dolazi sve više poljičkih crkvenih zborova, kao da se na postojeće sjeme dodaje po jedano  zrno i zborovi iz godine u godinu sve bivaju jači, masovniji i brojniji..." - konstantirali su Petar Rodić, Veliki Poljički knez i don  Vlado Đuderija, Poljički dekan, u svom obraćanju nazočnima.

Poljički crkveni zbor

Na kraju, očito prezadovoljan tugarski župnik don Božo Čubelić zahvalio se svima koji su pripomogli da se ovako velika manifestacija održi, a posebice je pohvalio Malog poljičkog kneza Antu Markičevića, te ostale članove Društva, a posebno i nadasve tugarske žene koje su tjednima  neumorno radile kako bi osigurale domjenak za sve prisutne.

Poljički crkveni zbor
Poljički crkveni zbor
Poljički crkveni zbor
Solinski crkveni zbor
  Solinski crkveni zbor

Povezani članci

Who's Online

We have 166 guests and no members online