Kostanje: Smotra koja čuva Poljički identitet

Mile GojsalićDeveti Dani Mile Gojsalić započeli su u četvrtak navečer pred crkvom svetoga Mihovila u Kostanjama izvedbom povijesne drame "Poljička malatija" Mladenke Gruice, u izvedbi KUU "Sveti Kliment" iz Gornjeg Sitnog. Osim toga. nastupili su i Pučki pivači iz Dubrave, a prije samog otvaranja u Domu kulture mogla se vidjeti izložba fotografija kostanjskih osnovaca "Tražeći ljepotu". Čast da Dane proglasi otvorenima pripala je najboljoj kostanjskoj učenici Pauli Katušić, čemu je prethodilo izvođenje završne arije "Oda zemlji" iz Gotovčeve opere "Mile Gojsalića"...


KOSTANJE

DEVETI DANI MILE GOJSALIĆ

Smotra koja čuva Poljički identitet

Piše: Siniša Kekez / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Petak je bio rezerviran za tradicionalne "Dane soparnika" natjecanje za zlatnu, srebrnu i brončanu "Poljičanku sa soparnikom". Kroz program koji tradicionalno mami velik broj Poljičana i njihovih gostiju vodili su Edita Lučić i Joško Bonaci, a u glazbenom dijelu nastupili su Dječji zbor Kostanje i Trend band.

večer soparnika
  Arhivske snimke...

U subotu će biti deveti susret klapa na kojima će nastupiti sedam sastava. Od ženskih tu su riječka "Luka" i "Volosko", te muške Vokalisti Salone, splitski "Filip Dević", "Žrnovnica", omiški "Puntari" i kostanjska "Pasika". Njihov nastup moderirat će Snježana Šulenta i Jakša Fiamengo.

Budući da, kako naglašava programski urednik Ante Mekinić, smotra želi "turistički prezentirati kulturne i gospodarske potencijale poljičkog podneblja te očuvanje baštine kao zaloga budućnosti", smotra će završiti dodjelom nagrade "Mila Gojsalić" za opstojnost identiteta.

Nju ove godine dobiva poznati dizajner Boris Ljubičić, a posebno priznanje dobit će trogirski poduzetnik Joško Rakijar.

Povezani članci

Who's Online

We have 2823 guests and no members online