Kostanje: Najbolji soparnik spremaju Ružica i Nikola Miličević

Priprava soparnikaTrofej "Zlatna Poljičanka" iz Kostanja otišao u ruke bračnog para iz Zvečanja. Ružica i Nikola Miličević novi su šampioni u spravljanju poljičkoga soparnika. Ma, soparnika uopće, jer uz poljički, drugoga soparnika i nema. Zato ćemo početi ispočetka: Ružica i Nikola Miličević svjetski su prvaci u spravljanju soparnika. U Zvečanju se, jer odatle su ponosni pobjednici, i doček sprema, jer preoteti pobjedu lanjskim pobjednicma, nadaleko poznatim Beovićima iz Gata, podvig je vrijedan divljenja u svim poljičkim katunima, od srednjih do gornjih i donjih ...

11. DANI MILE GOJSALIĆ U KOSTANJAMA

Kostanje: Najbolji soparnik spremaju Ružica i Nikola Miličević

Piše: Vinko Vuković / Slobodona Dalmacija
Foto: Duje Klarić / Cropix
Izvor: Slobodona Dalmacija

Dodjela “Zlatne poljičanke” ponosnoj Ružici - lani je bila treća, pa se zainatila - bio je, neka se ne naljute ostali iz mnoštva što se sjatilo u Kostanje od četvrtka do subote, vrhunac 11. dana Mile Gojsalić.

Dani Mile Gojsalić - večer soparnika

Soparnik je, uostalom, već godinama mamac koji pred crkvu svetoga Mihovila privlači na tisuće ne samo gladnih usta, nego i znatiželjnika koji pozorno prate, pa krišom zapisuju kako tu siromašku romboidnu deliciju od tijesta, blitve, maslinova ulja i luka - a delicija je samo ako je znate pripraviti - spravljaju istinski meštri i meštrovice.

Priprava soparnika

Pred otvorenim kominima 17 ih se okupilo, a stručni ocjenjivački sud i publiku posebno je ražalostila vijest da neizostavna Slavonka Ivanka, zvečanjska nevjesta, posljednji put nastupa u Kostanjama. Odlučila je objesiti siniju o klin i soparniku, barem što se natjecanja tiče, reći zbogom.   

Dani Mile Gojsalić - večer soparnika

Dani Mile Gojsalić - večer soparnika

Povezani članci

Who's Online

We have 243 guests and no members online