Očekivana odgoda: Brnistra se otvara 9. srpnja

radovi na BrnistriZar ste stvarno vjerovali da će se Brnistra otvoriti danas? Da će šjor gradonačelnik i čelnici überbrzih Hrvatskih cesta održati svoje obećanje? E jeste naivčine... Dobro, Omišani su naivčine već 16-ak godina, ali to nije tema ove priče... Dugo očekivani završetak rekonstrukcije ceste Zakučac – Gata i puštanje te za lokalno stanovništvo životno važne ceste u promet, predviđen za 1. srpnja 2011. godine, nažalost nije se ostvarilo i odgođeno je za sedam dana. Rekonstrukcija se ceste zbog dobro poznatih problema u čije se rješavanje krenuto olako, da ne kažemo neozbiljno, otegla na već osam mjeseci! Brnistru je bilo neophodno obnoviti, tu nema dvojbe, no kad se 1,5 km ceste obnavlja 8 mjeseci, a da je u tom vremenu promet stanovništvu potpuno onemogućen, e to može proći nekažnjeno samo u današnjoj Hrvatskoj. Koliko je ova aljkavost Hrvatskih cesta i ostalih odgovornih za ovu sramotu prouzročila problema i nepotrebnih financijskih izdataka najbolje znaju stanovnici Poljica koji su do Omiša morali kružiti dodatnih 40-tak kilometara. I tako već osam mjeseci?! ...


CESTA ZVANA ČEŽNJA

Brnistra se otvara 9. srpnja

Piše: Mladen Banović

radovi na BrnistriNo, što je tu je! Kako cesta nije puštena u promet u zakazano vrijeme, naš marljvi suradnik Davor Grgat, prvo pero Malog Rata, potražio je odgovor direktno od glasnogovornice Hrvatskih cesta.

Davoru je ljubazno kazano da su radovi pri kraju i da će se kroz idući tjedan završiti s asfaltiranjem višekilometarske dionice, pa bi u subotu, 9. srpnja ove 2011. godine cesta trebala biti svečano otvorena.

Uredništvo još ne rasolaže informacijama hoće li je otvoriti glavom, bradom i brošem predsjednica Vlade, nakon što pusti u rad popravljeni lift na Pazdigradu, ili će u Zakučac poslati svog izaslanika ministra Kalmetu.  Omiljeni izaslanik, ministar Bačić, navodno je izrazio želju da ga se poštedi izleta u zaleđe Omiša. Opreza od salmonele u ovim vrućim, sparnim danima očito nikad dosta ...

Ljubazna gđa Bekavac, glasnogovornica HC-a, rekla je našem novinaru da se već olakšalo stanovnicima omiškog zaleđa, jer da ih se u hitnim slučajevima propušta da voze kroz gradilište, po dijelu trase koji još nije asfaltiran, te je i ovom prilikom zamolila vozače za strpljenje do iduće subote.

Stoga, dragi moji Poljičani, trpite još malo.

Povezani članci

Who's Online

We have 175 guests and no members online