Pokora d.o.o.; Biskup Mate Uzinić ispričao se vjernicima nakon afera povezanih s Dubrovačkom Biskupijom

Naš Poljičanin, Dubrovački biskup Mate Uzinić ispričao se danas svim vjernicima Dubrovačke biskupije zbog poljuljanog povjerenja u crkvu nakon skandala koji su posljednjih dana objavljeni u medijima, a tiču se poslovanja poduzeća povezanih s Dubrovačkom biskupijom u razdoblju od 2002. pa sve do njegova preuzimanja Biskupije 2011. godine. Na konferenciji za novinare sazvane u okviru redovitoga godišnjega obraćanja medijima biskup Uzinić je otvoreno i emotivno govorio o ovom skandalu. Istaknuo kako su njegov prethodnik Želimir Puljić i Dubrovačka biskupija osnovali samo jedno poduzeće, Benfortunu, a da su ostale tvrtke s kojima je kasnije poslovala Dubrovačka biskupija osnovale fizičke osobe. U nizu financijskih transakcija između tvrtki Pokora, Biozon, Biozon Media vita, Vitamed koje se posljednjih dana povezuju s Dubrovačkom biskupijom, ona je izgubila oko 20 milijuna kuna plus troškove zatvaranja svih tih poduzeća!, piše Slobodna Dalmacija ...

POKORA d.o.o.

Biskup Mate Uzinić ispričao se vjernicima nakon afera povezanih s Dubrovačkom Biskupijom

Izvor: Slobodna Dalmacija

Biskup Mate Uzinić je na konferenciji za medije novinarima kronološki naveo datume osnivanja svih poduzeća koja se u aferi Pokora povezuju s Biskupijom od 2002. godine, dodajući kako je Biskupija tim poduzećima postala vlasnik zbog loše poslovne odluke, te da je pokušavajući spasiti što se spasiti dade i dublje upala u probleme.

isprika vjernicima Mate Uzinića

Rekao je i kako se tu nitko nije osobno okoristito niti loše namjeravao već da je bila riječ o sklopu loših okolnosti i činjenici da nisu bili dorasli ovoj zadaći.

– To nas ne opravdava jer mi bi trebali biti moralne vertikale ovoga društva a nismo. Ljudski je griješiti. Volio bih  da ovo nije došlo u javnost ali imam  pravo uprijeti prstom u sebe i reći da smo onim  što se dogodilo  uzrokovali sablazan među vjernicima, zbog čega se ispričavam posebno onima koje smo pokolebali u povjerenju u crkvu – poručio je javnosti i vjernicima svoje biskupije dubrovački biskup Mate Uzinić.  

PROČITAJTE VIŠE...

Povezani članci

Who's Online

We have 69 guests and one member online

  • admin