Tvornica radi i praznikom :-))

stare slike Dugog RataProbudili smo se iz ljetnog sna. Fjaka je gotova, triba zasukat rukave. 100 godišnijica je mista, a niko (pa ni ja ;-) ni da bekne o tome, da nekim malim događajem, priredbom, svetkovinom ili feštom zabilježi prvo stoljeće postojanja našeg malog mista. Od Duće Polja i njegove tri kuće pa do današnjeg Dugog Rata prošlo je već 100 godina... Nema tome davno da smo nekoliko nas okupljenih u udruzi pomalo nostalgičnog imena "Tvornica" najavili i akciju prikupljanja starih slika i organiziranje foto-izložbe "100 godina Dugog Rata"... A onda je stiglo lito vilovito, sezona, turisti, i prikupljanje slika je zamjenilo punjenje apartmana, sinjavanje Čehinja po plažama, faćkanje, kupanje i ostali gušti u sezoni godišnjih odmora. Priprema izložbe pomalo je pala u drugi, ako ne i treći plan. Sutra (je da je praznik, ali..), u srijedu 08. listopada otvaramo vrata prostorija Udruge (bivša prodavaonica boja i lakova tik kod kafića "Donna" u Dugom Ratu) za sve zainteresirane. Plan nam je nekoliko puta tjedno, a zasad samo srijedom od 17-20 sati, družiti se u našem prostoru, ćakulati, raditi... Svratite na čašicu razgovora. I ponesite koju staru fotografiju mista i ljudi koju ćemo odmah digitalizirati i katalogizirati, te Vam je odmah vratiti ...

ŠTO LI RADE VIŠE TE LINČINE TVORNIČARI

Piše: Mladen Banović

Nekoliko radovitih čitatelja ovog portala već je poslalo stare fotografije iz svojih arhiva koje smo skenirali i koje ćete i nakon izložbe moći pogledati u našoj online galerijiFoto Galerija www.flickr.com/photos/dugirat).

Dugi Rat - Tvornica prije 1926
Pogled na Tvornicu u Dugom Ratu. Slika je nastala prije 1926.
Fotografija iz albuma Tonija Čepića


Članovi i simpatizeri udruge Tvornica pozivaju Vas da pretražite svoje škafete, ormare, podrume, tavane i sličnih mjesta gdje se drže obiteljske uspomene, ali i "zaboravljeno fotografsko blago". Ustupite nam na par minuta koju staru fotografiju mista i ljudi, koju ćemo odmah digitalizirati i katalogizirati, te Vam je odmah vratiti.

Unaprijed Vam zahvaljujemo!

Vidimo se drage sumještanke i mještani, niste već zaboravili gdje i kad?

Srijeda, prostor Udruge tik do "Donne", od 17 - 20 h.


Povorka mještana Dugog Rata
Povorka mještana Dugog Rata...

Prikupljanje starih fotografija
Ekipa s guštom razgleda prikupljene stare fotografije...

udruga Tvornica
udruga Tvornica
Prostor gdje planiramo prirediti izložbu fotografija "100 godina Dugog Rata" ...

udruga Tvornica
udruga Tvornica

Povezani članci

Who's Online

We have 124 guests and no members online