Dugoračke maškare: Izgorila Lažna diploma, Krnje za sve naše probleme

U nedjelju su dugoračke maškare spalile Krnju, Lažnu diplomu, koja je dežurni krivac što prošla vlast ništa nije napravila od kada smo ono lani spalili Lex Sheriffa koji je htio zasjesti u Jerkovu fotelju.
U proteklih mjesec dana vladavine Dugoračkih Maškara uspilo se napravit puno toga! Evo samo kratkog rezimea. Prvo i najvažnije, nakon smjene vlasti odmah su bačeni kamenčići temeljci za sve što triba ziđat u mistu (prioriteti se ionako znaju još od stoljeća sedmog): novi Vatrogasni Dom, jedna šesna Marina, Dom Zdravlja, sportska dvorana, Olimpijski bazen i baren jedan hotel s salom za maškare, pireve i razvode. I treći kat kuće Krištić na Malom Ratu, ako se može opet  progurat kod Rade u županiji i Lole u Hrvatskim cestama..

DUGORAČKE MAŠKARE 2019.

Izgorila Lažna diploma, krivac za sve naše probleme!

Tekst i foto: Mladen Banović

Dugoračke maškare

Lipo smo to sve proslavili, prošli vikend zapili se u Ljube s Šeksom, Air Damirom, malim i velikim Bobanom, a kad smo se ujutro pametniji probudili s veeelikom glavom shvatili smo da nam je dosta naših prevara i laži, velikih industrijskih kompleksa od kojih nam je danas ostao samo kompleks manje vrijednosti, prostora "oslobođenog“ od crne i sive industrije kojeg sada afitaju samo galebovi na apart-stepenicama krnje piramide, likova što vrebaju prave prilike iz mokrih katastarskih snova, sheme za zajebat "investitora", čoknit kakvu pinku, uknjižit se na česticu, ma može i na tuđu, pa opalit cijenu u nebesa, naći će se već i "za me" neka puna kesa, a onda nek pukne šampanja, nek krene pjesma, slavljenička torta, iako još nema ništa od mješovitog resorta, ali ne brinite, bit će!, pronašli smo krivca, da samo znate koliko je to tajna istraga DORH-a bila, koja nam je razotkrila Krnju koji je zakuva sve ove naše diplomske i diplomatske probleme - veliku, plavu, lažnu diplomu!

Dugoračke maškare

Istina, ne zna se se još kako se ova plava kraljica, ova Lažna diploma, rodom iz Jajca, koja je nakon vrtića osnovnu školu jedva završila u Širokom, srednju u Imotskom (nakon dvi produžne), a fakultet s odličnim u Mostaru, našla ovdje među nama Dugoraćanima.

Ali zna se.. tko ju je zaposlio.

Dugoračke maškare

I zato, neka na lomači gori ova lažna diploma!

Kriva je što nam oni bez škole najviše dijele lekcije. A ona najvažnija im glasi: "Tko uči – znat će! A tko vara – imat će!".

Tako Vam je to draga djeco u zemlji Hrvata. Stoga učite strane jezike... i bježite odavde kroz prozore i vrata!

Dugoračke maškare

Na nedjeljnoj fešti pod maskama u kinu "Dalmacija", održane u organizaciji udruge "Tvornica" Dugi Rat, nagrađene su najbolje maske, održano je drugo supertalent natjecanje na kojem su najbolji dobili ukusne nagrade i senzacionalna putovanja iz mašte, sladili smo se friškim krafnama, radovali bombonima i čokoladama, plesali na hitove DJ Gorana i Jelene Rozge, veselili se doskočicama Ivane Cmok, meštrice ceremonijala, cupkali i vježbali uz Zumba djevojke iz plesnog kluba Step (bravo cure!), oduševili se spektakularnim vatrometom o kojem Bračani još i dan danas legende pričaju..

Dugoračke maškare

Pozivamo sve maškare iz svih mjesta naše Općine da se i dalje sve do kraja Poklada ludo zabavljaju.

Dugoračke maškare

Malo za promjenu.

Dugoračke maškare
Dugoračke maškare
Dugoračke maškare
Dugoračke maškare
Dugoračke maškare
Dugoračke maškare
Dugoračke maškare
Dugoračke maškare
Dugoračke maškare

Uz vatromet dostojan zatvaranja Olimpijskih igara, izgorila je Lažna diploma, Krnje za sve naše probleme!

Aj ća, začas će korizma.

Valja nam okajati i naše grije.

Povezani članci

Who's Online

We have 81 guests and no members online