Prijavi se za Ljetnu tvornicu znanosti u MedILS-u

MedILSMedILS-ova Ljetna tvornica znanosti je znanstveno-edukacijski projekt namijenjen djeci i mladima koji imaju želju kreativno provesti ljetne praznike proučavajući znanost kroz interakciju s drugom djecom i mladim znanstvenicima. Ove godine se po prvi put održavaju i radionice za srednjoškolce, tako da se osim osnovnoškolske djece u dobi od 10-15 godina mogu prijaviti i svi zainteresirani srednjoškolci. Područja koja će se pokriti radionicama uključuju područja ekologije, molekularne biologije, kemije, fizike, meteorologije i matematike. Rok prijave je 15. lipanj 2009., a Ljetna tvornica znanosti održati će se u terminu od 26. srpnja do 1. kolovoza 2009. Više informacija potražite u nastavku ...

ZNANOST ZA MLADE

Ljetna tvornica znanosti u MedILS-u


Izvor: MedILS


Ovakav tip radionice već evo treću godinu održavaju se u Splitu u Mediteranskom institutu za istraživanje života, MedILS. Programi radionica Ljetne tvornice znanosti temelje se na dovođenje mladih u izravni kontakt sa znanstvenim problemom, te ga potiču, da u suradnji s grupom svojih vršnjaka i uz pomoć mentora stvori kreativno i originalno rješenje.

MedILS

Cilj je motiviranoj djeci dati mogućnost da kroz proces otkrivanja svijeta oko sebe postanu svjesni svojih intelektualnih sposobnosti.

Sudionici će biti podijeljeni u grupe po četvoro, te će pred njih biti postavljen određen problem, na koji bi oni zajedničkim snagama, u tjedan dana trebali pronaći rješenje. Svaka radionica će se zasnivati na određenom znanstvenom području, a vodit će je dva mentora.

Područja koja će se pokriti radionicama uključuju područja ekologije, molekularne biologije, kemije, fizike, meteorologije i matematike.

Radionce će se održavati svaki dan od 9 do 16 sati uz kratke odmore i jednosatnu pauzu za ručak. Posljednji dan radionce, održat će se prezentacija postignutih rezultata pred roditeljima sudionika, mentorima i znanstvenicima MedILS-a.

 

Dodatne informacije

Dodatne informacije o radionicama kao i njihove opise možete vidjeti na stranicama:

http://sites.google.com/site/summersciencefactory/2009


Kriteriji

Za osnovnoškolske radionice prijaviti se mogu djeca starosti od 10 do 15 godina (od završenog 3. do 8. razreda osnovne škole), dok se za srednjoškolske radionice može prijaviti bilo koji srednjoškolac neovisno o razredu koji pohađa.

MedILS traži visoko motivirane sudionike koji su spremni tjedan dana provesti učeći, kroz zabavu i intenzivan rad, o svijetu koji ih okružuje. Od prijavnika se očekuje sposobnost rada u grupi, te aktivno sudjelovanje u rješavanju problema, raspravi i interakciji sa svojim vršnjacima.

Očekujemo da dijete ima osiguran smještaj u Splitu za vrijeme održavanja radionica, te da ga svaki dan dovede i odvede odgovorna osoba (starija od 18 godina).

Sudionici prošle radionice imaju potpunu slobodu prijaviti se ponovno!


Naknada za sudjelovanje:

Pristupnina iznosi 400 kn (uključuje 1 obrok/danu radionice)

 

Ljetna tvornica znanosti


Formular za prijavu:

Dokumenti za prijavu uključuju ispunjenu prijavnicu i motivacijsko pismo. Molimo vas da navedenu dokumentaciju pošaljete na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

ssf2009-formular-osnovna
(http://www.medils.org/medils/wp-content/uploads/2009/04/ssf2009-application
-osnovna.doc)

ssf2009-formular-srednja
(http://www.medils.org/medils/wp-content/uploads/2009/04/ssf2009-application
-srednja.doc)

Po potrebi vršio bi se osobni intervju sa prijavnikom i/ili njegovim nastavnikom, o čemu ćete biti obaviješteni.

Rok prijave:
15. lipanj 2009

Povezani članci

Who's Online

We have 66 guests and no members online