Praizvedba predstave: 'Lipa moja dalmatinska rič'

Praizvedba kazališne predstave za djecu "Lipa moja dalmatinska rič" po tekstu Meri Spain i u režiji dramske umjetnice Ivane Giove Župa održati će se na blagdan Velike Gospe, u četvrtak, 15.8.2019 u 20 sati na platou uspred župne crkve uznesenja BDM u Lokvi Rogoznici.
Radnja komedije "Lipa moja dalmatinska rič" se događa "ludih" 70-tih godina prošlog stoljeća kad se turisti mahom birali Dalmaciju za turističku destinaciju. To su bile godine hipija i slobodnijeg ponašanja nego što je bilo u našoj konzervativnoj Dalmaciji. Veliki priliv turista utjecao je i na našu tradiciju tako da je mlađa populacija vrlo brzo prihvatila ono što je sa njima i dolazilo.. način prehrane, odijevanja, pa i jezik. Starija populacija mahom ostaje dosljedna svom mentalitetu i korijenima, ali ne baš u potpunosti jer ako "susida može parlat po stranjski mora i baba i dida.". Unuke koje, kako to biva kroz generacije, su u stalnom konfliktu sa starijima i pokušavaju poboljšat svoj turistički smještaj tako da babu i dida uče engleski i uz učenje nagovaraju na promjenu menija. Dolazi do niza komičnih situacija koje se nastavljaju nakon što dida dobije pismo od brata iz Amerike koji nakon 40 god. dolazi u svoj rodni kraj...
Riječ je o praizvedbi kazališnog uprizorenja teksta talentirane i samozatajne autorice Meri Spain, a u predstavi igraju divni osnovnoškolci iz Lokve Rogoznice koji su već igrali u vrlo uspješnom kazališnom komadu "Romeo i Julija iz Lokve Rogoznice": Danijela Granić, Branko Šarić, Matea Mimica, Ana Granić, Nera Kuzmanić, Edi Šarić, Anđela Marušić i Tonka Mušac.

Povezani članci

Who's Online

We have 121 guests and no members online