Dama se vraća

Utorak, 23.7.2019, Plato iza Narodne knjižnice Omiš, od 21 sat
JA SAM DAMA / monodrama, komedija
Igra, scena, kostimografija: Ivana Giove Župa / Režija, glazba, svjetlo: Petar Buljević
Organizator: Centar za kulturu Omiš

Prva monodrama/komedija nastala prema Facebook zapisima Meri Bauk u izvedbi dramske umjetnice Ivane Giove Župa i režiji Petra Buljevića vraća se u Omiš. U utorak, 23.7.2019, u okviru bogatog programa Omiškog kulturnog ljeta, na platou iza Narodne knjižnice Omiš izvesti će se u 21 sat. Promotivna cijena ulaznica je 25 kn, a moguće ih je kupiti 2 sata ranije na ulazu. Svemir možda jest neograničen, no to nije slučaj s brojem sjedalica na platou, pa ih osigurajte na vrijeme. Predstava je proglašena jedna od 15 najboljih profesionalnih predstava u Hrvatskoj u prošloj godini i sudjelovala na Festivalu Glumca. Igrana je i na Međunarodnoj TEDx konferenciji kao "ideja vrijedna širenja", na raznim festivalima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji..

Predstava je zabavni i uspjeli konglomerat fejsbučkih crtica jeseničke autorice. "Kako se jedna Omišanka obračunala s mužem, materom, estrogenom i PMS-om.." naslov je kojim je premijera popraćena u Slobodnoj Dalmaciji. Na sceni se govori i o mukama pri porodu i hormonskom (estrogenskom) disbalansu, muka od akcija po šoping-centrima, ovrha i otkaza u srcu turističke sezone, priča o ocu i Hajduku, oralnom seksu, nezaobilaznom PMS-u...
Zvuči kaotično? Ne, to je naprosto "megamix" koji čini suštinu života, pretočen u umjetničko djelo koje ne stremi elitnim "hoch-visinama", nego je simpatična i nadasve kreativna svakidašnja jadikovka.. (iz kritike predstave u Slobodnoj Dalmaciji).

Povezani članci

Who's Online

We have 149 guests and no members online