Ivana i Slavo šampioni jematve u vinogradu Dalmacijavina

Vinograd Dalmacijavina u Petrovom polju pokraj Drniša prošlu je subotu bio mjesto dobre atmosfere, dobre hrane i pića te vrlo uspješne jematve! A kako i ne bi kad je šezdesetak zaljubljenika u prirodu iz Dugog Rata, Splita, Šibenika, Muća, Kaštela i drugih mjesta došlo u prvu akciju Dalmacijavina u kojoj su ugostili berače grožđa - izletnike. Ljudi svih generacija, od tinejdžera do umirovljenika, u nešto manje od tri sata jematve, branja grožđa, vrhunskog druženja i sjajne zezancije do vrha su napunili koš kamiona što je oko 2,5 tone grožđa, piše Dalmatinski portal. Nakon jematve i okrjepe uz drniški pršut i sir, krenulo se u obilazak obližnjeg Meštrovićevog mauzoleja. Svi berači dobili su i svoje male poklone, a u ožujku će dobiti i bocu vina od grožđa koje su ubrali ovoga dana dok će pobjednici natjecanja koji su uspjeli obrati i predati najviše grožđa, tandem Ivana Giove Župa, suradnica Centra za kulturu Omiš i voditeljica omiškog dječjeg kazališta Harlekin, i naš sumještanin Slavo Kadić, mladi dugoratski vinogradar, vinar i OPG-ovac (Konoba Kadić), dobiti svoje vlastite personalizirane boce vina. Bravo! Treći član ekipe, Ana Brničević, se u žaru berbe samoozljedila i potom uhvatila foto-aparata.. Pobjeda na natjecanju i uspješna berba proslavila se i večernjim druženjem s prijateljima "na rubu vala" u Podstrani, uz lipe bokune i domaću kapljicu..

Pobjednička ekipa prve organizirane jematve Dalmacijavina u Petrovom polju

jematva

Izvor: Dalmatinski portal, MB

- Meni je ovo bilo prekrasno iskustvo i neponovljiv doživljaj. Ovdje je sve tako divno i otkrivamo potencijale koji su još neiskorišteni u turizmu. Mislim da ovaj potez ima veliku budućnost i zato želim svaki uspjeh Dalmacijavinu i sretna sam što mogu probati novu sortu R'kaciteli, upravo onog grožđa kojeg smo trgali danas - rekla je Ana Brničević iz Orija, jedna od sudionica jematve.

jematva

- Hvala našim beračima na sudjelovanju i komplimentima, a mi jedva čekamo poslati im njihova vina - poručili su iz Dalmacijavina.

jematva

Povezani članci

Who's Online

We have 321 guests and no members online