Izložba grafika Salvadora Dalija u Splitu

Salvador DaliStara splitska Gradska vijećnica ugostit će od četvrtka u 20 sati izložbu sto grafika najslavnijega slikara nadrealizma Salvadora Dalija na temu "Božanstvene komedije" Dantea Alighierija. Izložba je zamišljena na tri etaže: dolje je Pakao, u sredini Čistilište a na katu Raj, a ljudi će biti navođeni kroz prostor, kaže autor izložbe Nikola Bojić. Talijansko izdanje najboljega Dalijeva grafičkoga ciklusa, bit će izloženo u Splitu do 24. rujna 2010. godine. Cijene ulaznica bit će 30 kuna, a 15 kuna za učenike, studente i umirovljenike. Izložba će biti otvorena svakim danom osim ponedjeljka, od 9 do 13 i od 17 do 21 sati, a ako bude interesa, i do 22 sata ...

GRAFIČKA ZBIRKA OD STOTINU LISTOVA SLAVNOG NADREALISTA U SPLITU

'Božanstvena komedija' Salvadora Dalija u Splitu

Piše: Siniša Kekez / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Dante i Dali, umjetnici sličnih životnih sudbina i fatalnih ljubavi, odlično su se isprepleli u ovom ciklusu koji je Dali radio 50-ih godina.

Zbirku je od Dalija naručila talijanska vlada povodom 700 godina Danteova rođenja, ali je od nje odustala, pa je zbirka objavljena u Francuskoj 1963. godine, a godinu poslije u Italiji.

Talijansko izdanje najboljega Dalijeva grafičkoga ciklusa, rađenoga na posebno zaštićenom, ručno izrađenom papiru, bit će izloženo u Splitu do 24. rujna 2010. godine.

Izložbu zajednički organiziraju zagrebačka galerija Laval Nugent i Grad Split, kojeg će slavni nadrealist, prema riječima splitske pročelnice za kulturu Maje Munivrane, prema planu koštati nešto više od dvjesto tisuća kuna, točnije 220.000 kuna.

PROČITAJ VIŠE...
 

Povezani članci

Who's Online

We have 87 guests and no members online