Hrvatske vode: Ambiciozini planovi investicija u sustave vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja voda

kanalizacijaPredstavnici Hrvatskih voda i 132 komunalna društva potpisali su danas ugovore za projekte u vodnom gospodarstvu vrijedne 866 milijuna kuna, a koji se financiraju u okviru Vladina programa pokretanja investicijskog ciklusa. Ugovorima se osiguravaju dodatna ulaganja u sustave vodoopskrbe, odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda. Ukupna vrijednost ulaganja u zaštitu voda iznosi 422,8 milijuna kuna, a u razvoj vodoopskrbe 443,3 milijuna kuna... Nastavlja li se to i izgradnja kanalizacije u našoj maloj Općini i na području Dugog Rata i Jesenica? ...

KANALIZACIJA I OSTATKU OPĆINE?

'Hrvatske vode imaju ambiciozan plan'

Izvor: Hina

Ovim se ulaganjima, kako je istaknuto, ostvaruju ciljevi Strategije upravljanja vodama u smislu racionalizacije, povećanja učinkovitosti i ekonomičnosti te povećanja ukupne sigurnosti vodoopskrbe i njezina osuvremenjavanja.

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić izrazio je zadovoljstvo ovakvim ulaganjima u vodno gospodarstvo, a ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina kazao je kako je potpisivanje ugovora potvrda pokretanja investicijskog ciklusa u vodno gospodarstvo, kao što se najavljivalo.

na plažiPrvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić smatra kako više nije problem imamo li projekte, imamo li novac, već jesmo li u stanju to realizirati.

U realizaciji ovih ugovora bit će stotine tvrtki koje sudjeluju u investicijama i njihovi kooperanti i to je nešto što Hrvatskoj treba, rekao je Čačić ističući kako se sve čini da se hrvatsko gospodarstvo pokrene.

Hrvatske vode imaju ambiciozan plan i do sada svi pokazatelji govore da će ga gotovo u potpunosti ispuniti, kazao je prvi i najveći potpredsjednik Vlade.

Povezani članci

Who's Online

We have 138 guests and no members online