Slobodni zidari na Dućama

"Čekaj, čekaj, je li ovo desno, di je zid od kamena, južna granica parcele? Onda imamo ovi prostor omeđen tin zidon i zidićen s maton, i sad bi ka' šetnica tribala proć južno od novog zidića s maton!? Pari mi da se tamo malo dalje i nazire trasa šetnice ispod zidića? Jesan li ja to dobro razumila, ispravite me!..."

Ovo je samo jedan od brojnih komentara na gornju fotografiju Udruge Duće ostavljene danas na fejsu.
Ljudi ne mogu vjerovati svojim očima?! Odnosno ne znaju kome treba vjerovati? Pojedincima, našim "masonima", slobodnim zidarima s "usklađenim" dozvolama? Ili pak svojim očima i svom razumu, u kojeg je (većini) odgojem i obrazovanjem još u primozak usađena svijest o javnom dobru i potrebi zajedničke brige o njemu i njegovoj zaštiti i kako se to sad novohrvatski kaže, njegovom plodouživanju.
Tko zna, valja prvo provjeriti da ne griješimo dušu i ovdje, možda je doista sve ovo legalno, sasvim usklađeno s propisima i zakonom, upisano u katastar, usklađeno s zemljišnikom, sastavni dio gornje čestice, "obliazni" dio projekta (pauzirane) šetnice, s prave strane (ne)utvrđene crte pomorskog dobra, usklađeno s prostorno-planskom dokumentacijom općine, županije, ili pak s ishodovanom koncesijom ili koncesijskim odobrenjem,... ali hebi ga, ja nikako da uskladim svoj očni živac s svojom nakupinom neurona koji obrađuju, očito sasvim pogrešno, ovu fotografiju s pijeska Duća i šalju mi sasvim krive signale u kognitivni centar mozga.
WTF? Kojem doktoru da se javim?

MB
Foto: udruga Duće

Duće

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online