Zanimljivosti..

Nova e-Liga kreće bez Hajduka?

Hrvatski Telekom e-Liga dokaz je da je i interes za esport u Hrvatskoj velik. Prošle jeseni naš "omiljeni" monopolist, Hrvatski Telekom, organizirao je e-Ligu, natjecanje u FIFA-i u kojem su se prvi put našla četiri najveća hrvatska kluba Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeka. Pobjedio je, naravno, Hajduk, odnosno mladi Stjepan Brstilo iz Omiša, koji je branio boje splitskog kluba.
U prvom polufinalu Brstilo, odnosno Hajduk je s 2:0 u pobjedama prošao Osijek, a u drugom polufinalu Dinamo je izbacio drugog predstavnika Hajduka s 2:0. U vrlo dramatičnom finalu slavio je Stjepan Brstilo protiv predstavnika zagrebačkih modrih s 2:0. Na prvu Hrvatski Telekom e-Ligu prijavilo se gotovo 900 igrača, a rekordi su padali i u gledanosti, više od 400 tisuća navijača pratilo je cijelu sezonu i humanitarnu utakmicu putem YouTubea i Facebook kanala.
U novoj sezoni ove godine sudjeluje devet klubova: Dinamo, Osijek, Rijeka, Gorica, Istra, Lokomotiva, Šibenik, Varaždin i Slaven Belupo. Primjećujete da nema prvaka, Hajduka. Zašto, Julija? Otvorena su 1.024 mjesta za prijavu igrača, polovica njih igrat će za nositelje (momčadi koje su sudjelovale u prvoj sezoni e-Lige), a druga polovica za nove izazivače. Igrati će se, naravno, FIFA 21, i to na konzolama PlayStation 4 i 5. Prijave za sudjelovanje traju do 3. travnja..

Kvalifikacijske utakmice igrat će se od 6. do 18. travnja, a razigravanje počinje 21. travnja i traje do 30. svibnja. Četvero najboljih natjecat će se za glavnu nagradu u iznosu od 10.000 kuna. Veliko finale druge Hrvatski Telekom e-Lige održat će se 5. lipnja 2021. godine.

Nagradni fond iznosi 18.000 kuna, tako da će drugoplasirani osvojiti 5.000 kuna, trećeplasirani 2.000 kuna, dok četvrtoplasiranog očekuje nagrada u iznosu od 1.000 kuna.

No, to nije sve: svakog tjedna natjecatelji će putem društvenih mreža moći osvojiti vrijedne i atraktivne nagrade, među kojima su i PlayStation 5, specijalizirani gaming monitor, dresovi i vaučeri za igre.

Ajmo naši.. konzolaši!

Samo, gdje je tu naš Hajduk?

Povezani članci

Who's Online

We have 400 guests and no members online