Hajduk smijenio trenera Damira Burića

“Razne su se vrsta trenera izmijenile u novijoj hajdučkoj povijesti.
Od cirkusanata kojima je nakon Hajduka vrhunac karijere naći angažman u Bosni, Albaniji ili Iranu, pa do velikih stručnjaka, većih i od Hajduka, kojima je Hajduk bio usputna stanica do nekog kluba u Italiji, Grčkoj ili Engleskoj.
Damir Burić ne spada ni u jedne ni u druge.
Damir Burić je bio svjestan veličine Hajduka, a svojim djelima i radom se pokazao i dostojnim te veličine.
Bio je uvijek prvi na braniku Hajduka, a ujedno se nikad se nije postavio većim od kluba. Kad je trebalo zaštiti klub ili igrače ispred novinara i raznih "prijatelja" kluba, nije se povlačio i pokazao je nebrojeno puta hajdučko srce.
Kad bi dobio molbu da se fotografira ili popriča sa ponekim navijačem, nikada nije odbio, znajući da je on ogledalo Hajduka i svjestan važnosti svakog pojedinog navijača.
Koliko god malo vremena imao između treninga i ostalih obveza, uvijek je našao dovoljno vremena da se odazove akcijama DPH Zagreb.
Nije ni pitao Idemo li u dom za nezbrinutu djecu ili negdje drugdje.
Bio je svjestan da nositi Hajdukov grb uz neizmjernu čast, predstavlja i veliku obvezu.
Damire Buriću, želimo Vam sve najbolje u budućem osobnom i profesionalnom životu, jer ste to i zaslužili.
Nadamo se da će i oni koji dolaze biti jednako tako dostojni grba kojeg će nositi.”


Eto, to je bila oproštajna poruka Društva prijatelja Hajduka Zagreb treneru Hajduka Damiru Buriću. Pardon, bivšem treneru Hajduka Damiru Buriću. Novi predsjednik Hajduka Ivan Kos ima drugu viziju hajdukove budućnosti i u timu koji će je pokušati oživotvoriti neće biti mjesta za studioznog radoholičara Burića koji je nedavno napunio punih godinu dana na klupi ponosa Dalmacije...

Izvor: Nogomet+, Hajduk.hr

Iza Damira Burića je sezona u kojoj je realno procjenjujući kako u prvenstvu, kupu, pa i u Europi, ispunio očekivane rezultatske ciljeve. Teško da se u situaciji u kojoj se klub nalazi moglo puno bolje. Burić je nepobitno donio veliki iskorak naprijed nakon kaosa koji je vladao koncem prethodne sezone.

Burićevom odlasku tako je presudio potres u Nadzornom odboru koji je odnio predsjednika Marina Brbića i sportskog direktora Gorana Vučevića, te voditelja mlađih uzrasta Srđana Andrića, a dolaskom novog predsjednika, koji je u startu počeo pregovarati sa potencijalnim trenerima bilo je jasno kako za Burića nema budućnosti na Poljudu. Burićevim odlaskom odstupio je i zadnji čovjek bivše stručne piramide Hajduka.

- Hvala treneru Buriću koji je odradio lavovski posao, podnio je teret u ovom turbulentnom razdoblju zadnja dva mjeseca. Odlučili smo ići s novim timom, novom energijom, novom snagom - kazao je danas predsjednika Hajduka Ivan Kos.

Hajduk će krenuti jednim, a Damir Burić drugim putem. Zahvalimo se dugoratskom zetu za ovu Hajdučku dionicu i poželimo mu sve najbolje u nastavku trenerske karijere!

Povezani članci

Who's Online

We have 382 guests and no members online