Šurjak je našao novu 'sisu' koja će ga hraniti

Vinko VukovićKlečanje pred Kerumovim oltarom se isplatilo. Ivica Šurjak je postao član Hajdukove uprave za struku, 'smijenio' je Fredija Fiorentinija te se, bez javnoga natječaja kojega su tražili ne samo torcidaši, nego svi dobronamjerni navijači, prometnuo u ključnu figuru 'novoga Hajduka'. Uz, naravno, Joška Svagušu koji, kako reče, nikada i nije bio vršitelj dužnosti klupskoga predsjednika. Prefiks v.d. bio je samo za naivce. A Svaguša definitivno ne spada u tu skupinu luzera. Jednako kao što ni Šurjak nije luzer. On uvijek nađe sisu koja će ga napajati. A kad presuši jedna, prebaci se na drugu, ne birajući sredstva kojima će do nje doći ...


DNEVNIK NEIZLJEČIVOG HAJDUKOVCA
 
VINKO VUKOVIĆ:

 
Šurjak je našao novu 'sisu' koja će ga hraniti

 
Piše: Vinko Vuković
Izvor: Blog Vinka Vukovića

 
Ivica ŠurjakŠurjak sada poteže Kerumovo vime, puzi iza svoga mecene i slini, jednako kao što je nekoć puzao i slinio za HDZ-ovskim nebesko-plavim šuškavcima. I uopće ga ne brine što je to za svakoga čovjeka, a posebno njegova renomea, poprilično ponižavajući položaj.
 
Šurjakov obraz, na žalost, odavno se pretvorio u džon. Jer da je drugačije onda bi se u nedavnoj polemici sa Sergijem Krešićem drugačije ponašao. Odgovorio bi argumentom, a ne uvredom. Barem onim što on podrazumijeva pod pojmom uvreda.
 
Da vas podsjetimo. Nakon što je Krešić otišao iz Hajduka, Šurjak ga je, s pozicije savjetnika za struku, prozvao kao jednog od krivaca za loše rezultate, da bi mu ovaj odgovorio otvorenim pismom čije dijelove vrijedi još jednom ponoviti:

- Šurjak i njemu slični za klub su sramota. Za klub je bolje da se on ne pojavljuje u prostorijama i da mu se novac šalje na kućnu adresu.
 
- Što se tiče stručnosti, tvrdim da je Ivica Šurjak nestručan, nema nikakve škole za posao za koji je plaćen, nema iskustva, koje je uz znanje vrlo važno za ovaj posao, a osim toga je i neradnik.
 
- Stručni savjetnik ili stručni suradnik, mora imati znanje, iskustvo i neprestano razmišljati, kreirati i predlagati rješenja za unapređenje stručnog rada u klubu. Dakle, raditi. A on je polupismen (zna čitati, ne zna pisati). Ne postoji ni jedan njegov pismeni prijedlog u klubu.
 
- Na moje zahtjeve za poboljšanje igračkoga kadra nikada nije odgovorio, ni usmeno ni pismeno. Na moje pitanje na osnovu čijih, naravno pismenih, prijedloga, su dovedeni igrači - nema odgovora. Isključivo skrivanje iza zajedničke odgovornosti.
 
- Šurjak sebe naziva šefom struke (?!, polupismen, bez škole, bez znanja, bez iskustva), menadžerom, a i za to treba škola kao i osobna novčana garancija kod FIFA-e i UEFA-e.
 
- Dok sam bio u klubu njemu nikada nije palo na pamet da me potraži kako bi porazgovarali o bilo čemu, a pogotovo ne o klubu.
 
- Uvijek je imao neke druge "poslove". Kad se radi transparentno, bez igara iza leđa, onda to Šurjaku ne odgovara, Šurjak je za to nesposoban, izuzev, ako u opis radnih obveza ne stavimo spletkarenje i slično.
 

Na sve ove optužbe, Šurjak je reagirao onako kako je naučio od svojih negdašnjih stranačkih kolega, pa je Krešića prokazao kao osobu 'ćiriličnoga podrijetla'. Časni sude, što meni jedan Srbin ima govoriti da sam polupismen!
 
Stvarno, što je gore, biti Srbin, poput, recimo, Nikole Tesle (nije da Krešića svrstavam među genijalce, premda je i on ugled stekao u inozemstvu, a nije morao odlaziti od kuće jer, kad već potežemo to pitanje, uopće nije Srbin) ili biti Hrvat, poput, recimo, mnogih polupismenih spodoba koji su se vlastita 'hrvatstva' sjetili početkom devedesetih, da bi ga potom na račun nečijega 'srpstva' masno naplatili.
 
Ivica Šurjak potpisao je novi ugovor s Hajdukom, sada je tri godine miran.
 
Tri godine dudlanja su pred njim, a kad Kerumov izvor presuši, lako će on pronaći novu sisu ispod koje će puzati sve dok se špina ne otvori.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 358 guests and no members online