Brzo i jednostavno testiranje.. u trajektnoj luci

NAJNOVIJE:  "Drive in" testiranje od ponedjeljka 30.11.2020. bit će dostupno u splitskoj trajektnoj luci na terminalu za kruzere - vanjski vez u vremenu od 7 do 13 sati,  a istodobno od sutra prestaje testiranje u bolnici na Križinama.
Testiranju će moći pristupiti osobe koje su naručene isključivo putem on-line naručivanja s uputnicom. Na spomenutoj lokaciji biti će dva odvojena punkta. Jedan za osobe koje dolaze vozilom i koriste drive in uslugu i drugi punkt za sve one koji dolaze na testiranje kao pješaci, piše Dalmacija Danas.

Osjetiš simptome, utipkaš brzitest.com.hr, naručiš se i pričekaš termin. Kad ga dobiješ, odeš autom pred Dom zdravlja na testiranje, sjediš u autu i teta ti kroz prozor uzme bris, potom 15 minuta piješ kavu iz termosice u svom autu i - evo rezultata. Ako je on pozitivan, procedura s epidemiolozima i kontaktima ista je kao da se radio “standardni” test, a ako je negativan, a i dalje postoje simptomi, onda se osoba upućuje na testiranje kakvo se radilo i dosad. U najkraćim crtama, upravo će ovako izgledati testiranje na koronavirus u Zagrebu od ponedjeljka, a za njega potencijalnim oboljelima neće više trebati ni uputnice. Sve s ciljem da se širenje COVID-19 spriječi, ali i da se djelomice opterete zdravstveni djelatnici koji su dosad obavljali testiranja, odnosno njihovu obradu, piše Večernji List.
U Splitu simp(otom)atični Dalmatinci satima bezpogovorno stoje i čekaju na hladnoj buri u nepreglednoj fili (redu) pred Covid bolnicom, čekajući na testiranje koje će im otkloniti sumnje. Može li se Covid testiranje bolje i humanije organizirati i u Splitu, Dalmaciji? Mogu li i naše stožerlije, naši šefovi i ravnatelji organizirati svoje službe poput, recimo, svojih dragih kolega iz metropole.
Nadajmo se da možemo jer Covid pandemija ne posustaje. Dapače. A zima dolazi.

MB

Povezani članci

Who's Online

We have 196 guests and no members online