Promocija knjige i DVD-a '1950.- godina Hajduka i Torcide'

Mate Prlić i Blaž DuplančićPovodom 101. rođendana Hajduka splitski sportski novinar Blaž Duplančić napisao je knjigu ‘1950. - godina Hajduka i Torcide’ koja je promovirana ove subote u foyeru splitskog HNK zajedno s istoimenim dokumentarcem Mate Prlića. Štovatelji Hajduka dobro znaju da je ta legendarna 1950.-ta bila godina u kojoj je Hajduk osvojio prvenstvo Jugoslavije bez ijednog poraza što nikom nije kasnije uspjelo, a i riječ je o godini u kojoj je 28. listopada na splitskoj Pjaci osnovana Torcida. Knjiga donosi brojne priče o osvajanju prvenstva i osnutku Torcide uz pregled svih prvenstvenih utakmica iz te sezone, priče o tadašnjim igračima Hajduka i mnoštvo drugih detalja, a uz knjigu dolazi i DVD za kojeg su Prliću sugovornici bili i bivši vratar Hajduka Vladimir Beara, povjesničar Duško Kečkemet, Stane Krstulović, napadač Hajduka iz legendarne postave, Andro Damjanić, fotoreporter koji je snimao utakmice na Starom placu...

Promocija knjige i DVD-a '1950.- godina Hajduka i Torcide'

Piše: Merien Ilić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

mate prlić i špaco

- Brojne su knjige napisane o Hajduku ali ova je posebna. Ja sam je nazvao molitvenikom! Ta momčad, ti apostoli bili su fantastični i mislim da svaki igrač koji je u Hajduku ili tek dođe treba imati ovu knjigu na svom kantunalu. I pročitati je naravno - poručio je Stanko Poklepović na predstavljanju knjige "1950. - godina Hajduka i Torcide" autora Blaža Duplančića u splitskom HNK-u.

Na predstavljanju knjige prikazan je desetominutni isječak iz video uratka o osnivanju Torcide autora Mate Prlića.

- Osjećaj koji sam imao radeći ovaj film ne može se opisati riječima. Kada pričate s ljudima o toj 1950. godini, jednostavno nevjerojatno. Hvala Blažu Duplančiću što mi je ponudio ovaj projekt, kojeg sam uspio napraviti zajedno s Milanom Latkovićem. Nadam se da će svidjeti svima koji ga budu gledali - zaključio je Mate Prlić.

promocija knjigeo 1950-oj Hajduku i Torcidi

PROČITAJTE VIŠE...
 

Povezani članci

Who's Online

We have 170 guests and no members online